Çarşamba 21.12.2016 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 21.12.2016 14:32

Kaşarlı pide tarifi - Kaşarlı pide nasıl yapılır?

Sımsıcak pidenin üzerinde ağzınızda dağılan kaşarın hazzına varmak istemeyen yoktur. Karnınızın gurultusunu duyar gibiyim. Öyleyse haydi mutfağa...

Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler:

Hamur için:

Yarım kg un

Su

Tuz

1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya

1 yumurta sarısı

İç malzemesi:

Rendelenmiş kaşar peyniri

Yumurta

Tuz

Kaşarlı Pide Tarifi Yapılışı:

Un, su tuz ve mayadan hamur yoğrulur. 30-40 dk mayalanması beklenir. Hamurdan yumruğumuzdan biraz küçük bezeler koparılır. Oval olacak şekilde hamur açılır. Açılan hamurun kenarları bir cm kadar içe doğru kıvrılır. Rendelenmiş kaşar bolca koyulur. Üstüne yumurta kırılıp hafifçe dağıtılır. Yumurtanın üstüne biraz tuz ekilir. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden 250 derece iyice ısıtılmış olan fırına verilir. Yaklaşık 10-15 dk da üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz kenar kısımlarına yağ sürülüp, büyükçe bir torbaya koyulur.(Kuru değilse poşete koymanıza gerek yok) Poşetin içinde istenilen yumuşaklığa erişince dilimleyip servis yapabilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.