Cuma 23.12.2016 00:00
Son Güncelleme: Cuma 23.12.2016 17:07

Boyoz tarifi - Boyoz nasıl yapılır?

İzmirle özdeşleşen bu tarifle Boyoz, sofralarınızı süsleyecek..

BOYOZ MALZEMELERİ:

-1 kilo un
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 su bardağı sıvı yağ

BOYOZ YAPILIŞI:

Unu eleyip elenmiş una tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Ilık suyla biraz sert bir hamur yoğurun.15-20 dk yoğurduktan sonra temiz bir poşette 15 dk bekletin. Daha sonra hamurumuzu silindir haline getirin.Silindirden 20 adet artık gözünüze ne büyüklüğünde gelirse (ceviz, elma arası bir büyüklük, faydalandığım tarifte kahve fincanı kadar diyordu.) minik toplar koparıp yuvarlayın. Bu minik topları da 15 dk bekletin.

Sonrasında minik topları tatlı tabağı kadar açıp altını üstünü sıvı yağla yağladıktan sonra bir tabakta 5 tanesi üst üste gelecek şekilde 15 dk daha bekletin. Hamuru açmaya başlayın. Açabildiğimiz kadar ince açın. İyice açtığınız yufkayı güzelce tekrar yağlayıp bohça gibi, zarf gibi yapıp sarın. Rulo halindeyken hamurumuz bir 15 dk daha bekletin. Sonrasında 3-4 parmak yüksekliğinde parçalar koparıp ortalarını iki parmağınızla bastırın.Yağlı tepsiye dizdiğiniz boyozları fırına verip üstü altı kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun..

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.