Son Güncelleme: Salı 27.12.2016 12:10
Bazlama tarifi - Bazlama nasıl yapılır?
1 su bardağı ılık süt
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım maya
Aldığı kadar un
Yapılışı:
lk olarak ılık süt, şeker ve mayayı karıştırıyoruz. Sonra içine sıvı yağımızı, unumuzu ve tuzumuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz .30 dk mayalandırıyoruz. Mayalanan hamurumuzu 3 bezeye ayırıyoruz ve 5-10 dk üstü örtülü bir şekilde bekletiyoruz. Sonra bazlamamızı 1 cm kalınlığında oklava veya elimizle açıyoruz ve tost makinesinde pişiriyoruz . Bazlamamız hazır .Afiyet olsun
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Su Böreği Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Su Böreği Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pizza Hamuru Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Çıtır Çıtır Mayalı Pizza Hamuru Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pişi Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Mayalı Ve Mayasız Pişi Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Kolay Krep Tarifi - Kahvaltılık Nefis Krep Tarifi Yapılışı
- 8 Kolay Kek Tarifi - En Güzel Ve Pratik Kakaolu Islak Kek Tarifi
- 9 Sade kek tarifi: Evde sade kek nasıl yapılır?
- 10 Evde kolay pizza hamuru tarifi: Pizza hamuru nasıl yapılır?