Ekmek tarifi - Ekmek nasıl yapılır?
Evinizde kendi ekmeğiniz yenilsin istiyorsanız bu tarifi deneyin...
1 kg un,
1 paket kuru maya,
Aldığı kadar ılık su,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz.
Yapılışı:
Bir kaba unu, mayayı, toz şekeri ve tuzu koyup iyice harmanlayalım.
Üzerine azar azar ılık suyu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamuru yaklaşık 1,5 saat mayalandıralım.
Sonra hamuru yuvarlak bir tepsiye alıp güzelce yayalım ve 10-15 dakika daha tepside mayalandıralım.
Önceden ısıtılmış 200° fırında pişirip servis yapalım.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Su Böreği Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Su Böreği Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pizza Hamuru Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Çıtır Çıtır Mayalı Pizza Hamuru Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pişi Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Mayalı Ve Mayasız Pişi Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Kolay Krep Tarifi - Kahvaltılık Nefis Krep Tarifi Yapılışı
- 8 Kolay Kek Tarifi - En Güzel Ve Pratik Kakaolu Islak Kek Tarifi
- 9 Sade kek tarifi: Evde sade kek nasıl yapılır?
- 10 Evde kolay pizza hamuru tarifi: Pizza hamuru nasıl yapılır?