Çarşamba 28.12.2016 00:00

Islak börek tarifi - Islak börek nasıl yapılır?

En güzel börek çeşitlerimizden ıslak börek tarifini sizin için hazırladık...

Malzemeler:

200 gram kıyma
1 adet küçük boy soğan
2 adet yufka
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 su bardağı su
1'er çay kaşığı tuz, karabiber

Islak börek yapılışı:

Kıymayı kendi yağıyla kavurun. Soğanı soyup küp doğrayın ve kıymayla karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip pişirin. Derince bir kaseye zeytinyağı ve suyu alıp karıştırın. Yufkayı düz bir zemine yayın. Yarısına yağlı sudan fırçayla sürüp, diğer yarısını üzerine kapatın. Kapatılan yufkanın üzerine de yağ sürün.
6 eşit parça olacak şekilde bıçakla üçgen dilimlere ayırın. Üçgenlerin geniş kenarına kıyma koyup sigara böreği şeklinde sarın. Diğer yufkayı da bu şekilde hazırlayın. Börekleri kasedeki yağlı suya batırın. 2-3 saniye bekletip, süzün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan yağlı suyu da, böreklerin üzerine sürün.
Susam serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.