Mısır ekmeği tarifi - mısır ekmeği nasıl yapılır?
Mısır ekmeği sevenler bu tarife bakmalı...
Mısır Ekmeği İçin Malzemeler:
200 gram mısır unu
1 çay kaşığı tuz
Yeterince su
Mısır Ekmeği Yapılışı:
MIsIr ununu derin bir kabın içine alın.
Tuz ilave edin.
Suyu azar azar katarak yoğurmaya başlayın.
Sert bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin.
25-30 cm çapındaki bir fırın kabını yağlayıp, tabanına un serpin.
Hamuru tepsiye yayın.
Üzerine bir bıçakla derin şekiller çizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, ekmeğin altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Su Böreği Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Su Böreği Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pizza Hamuru Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Çıtır Çıtır Mayalı Pizza Hamuru Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pişi Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Mayalı Ve Mayasız Pişi Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Kolay Krep Tarifi - Kahvaltılık Nefis Krep Tarifi Yapılışı
- 8 Kolay Kek Tarifi - En Güzel Ve Pratik Kakaolu Islak Kek Tarifi
- 9 Sade kek tarifi: Evde sade kek nasıl yapılır?
- 10 Evde kolay pizza hamuru tarifi: Pizza hamuru nasıl yapılır?