Sivas çöreği tarifi - sivas çöreği nasıl yapılır?
Sivas yöresine ait muhteşem lezzet, sivas çöreği tarifi...
SİVAS ÇÖREĞİ MALZEMELERİ:
Kibrit kutusu büyüklüğünde maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
1 adet yumurta
Tuz
SİVAS ÇÖREĞİ YAPILIŞI:
Mayayı ılık suda eritin. Ayrı bir yerde süt, tuz, yoğurt ve yağı karıştırın. Mayayı ilave edin. Unu yavaş yavaş yedirerek hamuru yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru ikiye bölün. İki fırın tepsisinin içine yağlı kağıt yerleştirin ve hamuru eşit kalınlıkta tepsiye yayın. Çatal ile şekillendirip, üzerine yumurta sürün.
200 derece ısıtılmış fırına koyun ve iyice kızarana kadar pişirin.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Su Böreği Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Su Böreği Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pizza Hamuru Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Çıtır Çıtır Mayalı Pizza Hamuru Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pişi Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Mayalı Ve Mayasız Pişi Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Kolay Krep Tarifi - Kahvaltılık Nefis Krep Tarifi Yapılışı
- 8 Kolay Kek Tarifi - En Güzel Ve Pratik Kakaolu Islak Kek Tarifi
- 9 Sade kek tarifi: Evde sade kek nasıl yapılır?
- 10 Evde kolay pizza hamuru tarifi: Pizza hamuru nasıl yapılır?