Çarşamba 23.05.2018 00:00

Açma tarifi... Açma nasıl yapılır?

Anne eli değmişcesine açma nasıl yapılır? Açma malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli açma tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla açma tarifi Sofra'da

AÇMA İÇİN MALZEMELER

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket (42 gram) yaş maya
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Aldığı kadar un
  • Bir tutam tuz
  • 10 tatlı kaşığı margarin
  • Üzerine:
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

AÇMA YAPILIŞI

Mayayı, 2 su bardağı sütle eritin. Üzerine sıvı yağ, toz şeker, tuz ve alabildiği kadar un koyun. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin hazırladığınız açma hamurundan ceviz iriliğinde bezeler koparın. Bezeyi elinizde açın. Ortasına katı yağdan yaklaşık bir tatlı kaşığı koyun. Rulo şeklinde sarın. Düz bir zemine bastırarak ruloyu bükün. Sonra kıvırarak yuvarlak bir şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.