Açma tarifi... Açma nasıl yapılır?
Anne eli değmişcesine açma nasıl yapılır? Açma malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli açma tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla açma tarifi Sofra'da
AÇMA İÇİN MALZEMELER
- 2 su bardağı süt
- 1 paket (42 gram) yaş maya
- 2 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- Aldığı kadar un
- Bir tutam tuz
- 10 tatlı kaşığı margarin
- Üzerine:
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
AÇMA YAPILIŞI
Mayayı, 2 su bardağı sütle eritin. Üzerine sıvı yağ, toz şeker, tuz ve alabildiği kadar un koyun. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin hazırladığınız açma hamurundan ceviz iriliğinde bezeler koparın. Bezeyi elinizde açın. Ortasına katı yağdan yaklaşık bir tatlı kaşığı koyun. Rulo şeklinde sarın. Düz bir zemine bastırarak ruloyu bükün. Sonra kıvırarak yuvarlak bir şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Su Böreği Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Su Böreği Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pizza Hamuru Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Çıtır Çıtır Mayalı Pizza Hamuru Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pişi Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Mayalı Ve Mayasız Pişi Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Kolay Krep Tarifi - Kahvaltılık Nefis Krep Tarifi Yapılışı
- 8 Kolay Kek Tarifi - En Güzel Ve Pratik Kakaolu Islak Kek Tarifi
- 9 Sade kek tarifi: Evde sade kek nasıl yapılır?
- 10 Evde kolay pizza hamuru tarifi: Pizza hamuru nasıl yapılır?