Son Güncelleme: Cumartesi 27.04.2019 14:05
Evde yumuşacık pastane usulü açma tarifi! Açma tarifi ve adım adım anlatımı
Sabah kahvaltısından önce pastaneye gidip hazır olarak almak yerine evde kendi açmanızı kendiniz yapabilirsiniz. Daha önce evde denenmiş yumuşacık açma tarifi ile lezzete doyamayacaksınız. Yapılışı oldukça basit olan aç tarifi üzerinden adım adım tüm anlatıma ulaşabilirsiniz. Püf noktalara dikkat ederek açmanın yumuşak olmasını sağlayınız. Peki, pastane usulü açma nasıl yapılır?
Pastane usulü açma yapmak isteyen ev hanımları doğru yerdeler. Evde açma yapmak için kollarını sıvayan bayanlar adım adım bu başlık altındaki anlatımı uygulayarak yumuşacık bir açma yapabilir. Hazırlanışı oldukça basit olan tarifi yapmaya başlayabiliriz. Şimdiden afiyet olsun…
YUMUŞACIK AÇ TARİFİ
- Malzemeler
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta ( Bir tanesi sarısının üzeri için)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
AÇMA HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabınızın içerisine dört yemek kaşığı toz şeker, bir yemek kaşığı kuru maya ve iki su bardağı da ılık suyu dökerek güzelce karıştırınız. Mayayı şeker ile birlikte erittikten sonra bir tane yumurtayı kabın içerisine kırınız. Bir su bardağı sıvı yağı da döktükten sonra ununuzu eleyerek kaba ilave ediniz. Daha sonra bir tatlı kaşığı ilave edip, güzelce yoğurmaya başlayınız. Yumuşak ve çok az ele yapışan bir hamur olduktan sonra yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakınız.
Bir saat aranın ardından hamurunuz hazır hale gelmiş olacaktır. Hamuru ufak ufak böldükten sonra tek tek açmaya başlayınız. İçerisine peyniri koyduktan sonra rulo hale getiriniz. Tüm hamurlar rulo haline getirildikten sonra, rulo olan hamurları tersine çevirerek ucundan birleştiriniz. Artık fırına atmak için hazırdır. Ayırdığınız bir yumurtanın sarısını açmaların üzerine sürdükten sonra pişirmeye geçebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Su Böreği Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Su Böreği Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pizza Hamuru Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Çıtır Çıtır Mayalı Pizza Hamuru Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pişi Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Mayalı Ve Mayasız Pişi Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Kolay Krep Tarifi - Kahvaltılık Nefis Krep Tarifi Yapılışı
- 8 Kolay Kek Tarifi - En Güzel Ve Pratik Kakaolu Islak Kek Tarifi
- 9 Sade kek tarifi: Evde sade kek nasıl yapılır?
- 10 Evde kolay pizza hamuru tarifi: Pizza hamuru nasıl yapılır?