Son Güncelleme: Perşembe 22.08.2019 13:40
Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır? Puf puf kabarmış hamur kızartması! İşte en lezzetli pişi tarifi...
Kahvaltıların vazgeçilmezi pişi yağ çekmeyen tarifiyle araştırılıyor. Özellikle ev hanımlarının sıklıkla yaptığı puf puf kabarmış hamur kızartmasını misafirler severek tüketiyor. Pastanelerde ve fırınlarda görebileceğiniz yağ çekmeyen puf puf pişi kızartması tercih edilenler arasında yer alıyor. Peki yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır?
Günün hemen hemen her saatinde tüketilen yağ çekmeyen pişi tarifleri yoğun bir şekilde araştırılıyor. Sofraların severek yenilen puf puf kabarmış hamur kızartması beş çayının vazgeçilmezi arasında yer alıyor. İşte pişi tarifi…
PİŞİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER
1 bardak yoğurt
½ bardak süt
1 yumurta
Tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiğine un
PİŞİ NASIL YAPILIR?
Geniş bir kabın içine un haricindeki tüm malzemeleri koyup iyice karıştırın. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde yavaşça dökün. Yumuşak bir hamur kıvamı aldıktan sonra küçük parçalara ayırın. Daha sonra un serptiğiniz zemin üzerinde hafif genişletin.
Kızgın yağda rengi değişinceye kadar kızartın.
Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Su Böreği Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Su Böreği Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pizza Hamuru Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Çıtır Çıtır Mayalı Pizza Hamuru Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pişi Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Mayalı Ve Mayasız Pişi Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Kolay Krep Tarifi - Kahvaltılık Nefis Krep Tarifi Yapılışı
- 8 Kolay Kek Tarifi - En Güzel Ve Pratik Kakaolu Islak Kek Tarifi
- 9 Sade kek tarifi: Evde sade kek nasıl yapılır?
- 10 Evde kolay pizza hamuru tarifi: Pizza hamuru nasıl yapılır?