Talaş böreği tarifi: Milföylü talaş böreği nasıl yapılır?
Hamur işi denilince akla ilk gelen şüphesiz börek tarifleridir. Özellikle günlerin vazgeçilmezi talaş böreği tarifi merak ediliyor. Hem kolay hem pratik olan milföylü talaş böreği beş çaylarının kaçınılmaz lezzeti olmayı sürdürüyor. Bu börekle, hem karnınızı doyacak hem de lezzetiyle tadı damağınızda kalacak. Peki milföylü talaş böreği nasıl yapılır? İşte yanıtı…
Hem lezzetli hem pratik olan talaş böreği sofraların gözde yiyeceği olmayı sürdürüyor. Çayın yanına en güzel giden börek türlerinden biri olan milföylü talaş böreği malzemeleri merak ediliyor. Hazırlaması kolay ve uzun süre bozulmadan bekletilen bir börek tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre. Peki milföylü talaş böreği nasıl yapılır?
TALAŞ BÖREĞİ TARİFİ
Havuç ve patatesi yarı yarıya haşlayın. Küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tencerede kuşbaşı eti kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. İçine küp doğranmış domatesi katıp 1- 2 dakika kavurun. Milföy hamurunu düz bir zemin üzerine yayın. Yarısına karışımdan koyup, diğer yarısını harcın üzerine örtün. Milföyler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
TALAŞ BÖREĞİ MALZEMELERİ
250 gram ufak doğranmış yağsız kuşbaşı et
1 adet küçük boy domates
Yarım su bardağı bezelye
1'er adet havuç ve patates
Tuz ve karabiber
10 adet milföy hamuru
ÜZERİ İÇİN
Çörekotu
1 adet yumurta sarısı
MİLFÖYLÜ TALAŞ BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
15 adet milföy hamuru
750g kuzu kuşbaşı et
250g haşlanmış bezelye
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı doğranmış dereotu
1 yumurtanın sarısı
çörek otu
HAZIRLANMASI:
etleri yıkayıp tencereye koyun. (eğer et çok yağlı ise yağlarını temizleyin.)
etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin.
tencereye tuz, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin.
havuçların kabuklarını kazıyın. bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun.
bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın. ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin.
buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin. (etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır.) hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. önceden ısıtılmış 200C fırında pişirin.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Su Böreği Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Su Böreği Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pizza Hamuru Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Çıtır Çıtır Mayalı Pizza Hamuru Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pişi Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Mayalı Ve Mayasız Pişi Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Kolay Krep Tarifi - Kahvaltılık Nefis Krep Tarifi Yapılışı
- 8 Kolay Kek Tarifi - En Güzel Ve Pratik Kakaolu Islak Kek Tarifi
- 9 Sade kek tarifi: Evde sade kek nasıl yapılır?
- 10 Evde kolay pizza hamuru tarifi: Pizza hamuru nasıl yapılır?