Giriş Tarihi: 3.4.2020 17:21 Son Güncelleme: 3.4.2020 17:21

Çıtır çıtır paçanga böreği nasıl yapılır? Pastırmalı kaşarlı paçanga böreği tarifi burada

Türk mutfağında çorbalar, et yemekler, zeytinyağlılar ve tatlılar kadar hamur işlerinin de kapladığı yer yoğundur. Özellikle Balkan göçmenleri ve Çerkesler arasında hamur işi yemekleri oldukça yaygındır. Paçanga böreği de içerisindeki malzemeler nedeniyle Türk mutfağına çok uygun olduğu için sıkça sofralarda kullanılmaktadır. Paçanga böreği nasıl yapılır? Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden olan paçanga böreği tarifi ile siz de sevdiklerinize bu muhteşem lezzeti ikram edebilirsiniz.

Ülkemizde kahvaltılarda tüketilen yiyecekler çok önemlidir. Pazar kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetleri arasında da paçanga böreği vardır. Tarifini vereceğimiz paçanga böreğini isterseniz yapar yapmaz tüketebilir isterseniz de daha önce yapıp buzluğa attıktan sonra buzluktan çıkartır çıkartmaz kızartarak tüketebilirsiniz. İşte iftar ve kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı paçanga böreği nasıl yapılır sorusunun yanıtı...

ÇITIR ÇITIR PAÇANGA BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

4 ADET YUFKA

1 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ

100 GRAM ÇEMENİ AYIKLANMIŞ PASTIRMA

1 ADET DOMATES (SADECE DIŞ TARAFI KULLANILACAK)

2 ADET YEŞİL BİBER

KIZARTMAK İÇİN AYÇİÇEK YAĞI

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ (YAPILIŞI)

Öncelikle yufkalarımızı sekiz eşit parçaya bölerek bir tarafta hazır bekletin. Yufkalarımızı hazırladıktan sonra derin bir kasenin içerisine bir su bardağı kaşar peynirimizi, çemeni ayıklanmış ve doğranmış pastırmamızı, 1 adet yumuşak iç kısmı ayıklanmış ve doğranmış domatesimizi, 2 adet yeşil biberimizi karıştırıyoruz.

Burada böreğimizin önemli püf noktalarından birisi domatesin yumuşak olan iç kısmının kesinlikle ayıklanmış olmasıdır çünkü domatesin iç kısmını almadığımızda böreğin içinde sulanacağı için böreğin lezzetini kaybetmesine neden olacaktır. Bu şekilde hazırladığımız içi sekiz eşit parçaya ayırdığımız yufkalarımıza eşit şekilde bölüp geniş rulolar halinde sarıyoruz.

Yufkaların ucunun ruloya yapışıp dağılmaması için yufkaların en uç kısmına su sürebilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız paçanga böreklerini isterseniz önce yumurtaya daha sonra galete ununa batırarak isterseniz de yumurta ve galeta ununa batırmadan daha önce kızdırdığımız ayçiçek yağının içerisinde 2-3 dakika boyunca kızartıp servise hazır hale getirebilirsiniz. Paçanga böreklerimiz hazır afiyet olsun :)

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.