Çıtır çıtır paçanga böreği nasıl yapılır? Pastırmalı kaşarlı paçanga böreği tarifi burada
Türk mutfağında çorbalar, et yemekler, zeytinyağlılar ve tatlılar kadar hamur işlerinin de kapladığı yer yoğundur. Özellikle Balkan göçmenleri ve Çerkesler arasında hamur işi yemekleri oldukça yaygındır. Paçanga böreği de içerisindeki malzemeler nedeniyle Türk mutfağına çok uygun olduğu için sıkça sofralarda kullanılmaktadır. Paçanga böreği nasıl yapılır? Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden olan paçanga böreği tarifi ile siz de sevdiklerinize bu muhteşem lezzeti ikram edebilirsiniz.
Ülkemizde kahvaltılarda tüketilen yiyecekler çok önemlidir. Pazar kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetleri arasında da paçanga böreği vardır. Tarifini vereceğimiz paçanga böreğini isterseniz yapar yapmaz tüketebilir isterseniz de daha önce yapıp buzluğa attıktan sonra buzluktan çıkartır çıkartmaz kızartarak tüketebilirsiniz. İşte iftar ve kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı paçanga böreği nasıl yapılır sorusunun yanıtı...
ÇITIR ÇITIR PAÇANGA BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
4 ADET YUFKA
1 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ
100 GRAM ÇEMENİ AYIKLANMIŞ PASTIRMA
1 ADET DOMATES (SADECE DIŞ TARAFI KULLANILACAK)
2 ADET YEŞİL BİBER
KIZARTMAK İÇİN AYÇİÇEK YAĞI
PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ (YAPILIŞI)
Öncelikle yufkalarımızı sekiz eşit parçaya bölerek bir tarafta hazır bekletin. Yufkalarımızı hazırladıktan sonra derin bir kasenin içerisine bir su bardağı kaşar peynirimizi, çemeni ayıklanmış ve doğranmış pastırmamızı, 1 adet yumuşak iç kısmı ayıklanmış ve doğranmış domatesimizi, 2 adet yeşil biberimizi karıştırıyoruz.
Burada böreğimizin önemli püf noktalarından birisi domatesin yumuşak olan iç kısmının kesinlikle ayıklanmış olmasıdır çünkü domatesin iç kısmını almadığımızda böreğin içinde sulanacağı için böreğin lezzetini kaybetmesine neden olacaktır. Bu şekilde hazırladığımız içi sekiz eşit parçaya ayırdığımız yufkalarımıza eşit şekilde bölüp geniş rulolar halinde sarıyoruz.
Yufkaların ucunun ruloya yapışıp dağılmaması için yufkaların en uç kısmına su sürebilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız paçanga böreklerini isterseniz önce yumurtaya daha sonra galete ununa batırarak isterseniz de yumurta ve galeta ununa batırmadan daha önce kızdırdığımız ayçiçek yağının içerisinde 2-3 dakika boyunca kızartıp servise hazır hale getirebilirsiniz. Paçanga böreklerimiz hazır afiyet olsun :)
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Su Böreği Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Su Böreği Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pizza Hamuru Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Çıtır Çıtır Mayalı Pizza Hamuru Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pişi Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Mayalı Ve Mayasız Pişi Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Kolay Krep Tarifi - Kahvaltılık Nefis Krep Tarifi Yapılışı
- 8 Kolay Kek Tarifi - En Güzel Ve Pratik Kakaolu Islak Kek Tarifi
- 9 Sade kek tarifi: Evde sade kek nasıl yapılır?
- 10 Evde kolay pizza hamuru tarifi: Pizza hamuru nasıl yapılır?