Nefis ve lezzetli çiğ börek tarifi, yapılışı: Çiğ börek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Çiğ börek Türk mutfağına Tatarlar'dan geçtiği söylenmektedir. Ülkemizde ise en meşhur olarak Eshişehir'de yapılan ve çok sevilen biz lezzettir. Böreğe lezzet veren kıymasının çiğden olmasıdır. Çiğ börek hamuru incecik bir şekilde açılarak hızlı bir şekilde sıcak bir yağda pişirilir. Çiğ börek yapımı esnasında dikkat edilmesi gereken hamurun yağı çekmesidir. Eğer hamur yağı çekerse böreğimiz çok yağlı olur. Bunun için dikkat edilmesi gereken noktalarla beraber sizlere orjinal çiğ börek tarifi hazırladık. Çiğ börek nasıl yapılır diye merak ediyorsanız işte pratik tarifi
Çiğ börek genelde sabah kahvaltılarında tüketilen güzel bir lezzettir. Hamurun puf puf kabarması ile beraber ve çıtır çıtır lezzetiyle Türkiye'nin her bölgesinde tercih edilen bir börek çeşidi olmuştur. Siz de evde çiğ börek yapmak istiyorsanız, misafirlerinize ya da ailenizde çayın yanında çiğ börek yemek istiyorsanız size anlatacağımız tarifle kolayca çiğ börek yapabileceksiniz. İşte orijinal çiğ börek tarifi…
ÇİĞ BÖREK TARİFİ
Çiğ börek hamuru hazırlamak için şu malzemeler gerekir:
- 5 su bardağı un
- Su
- Tuz
Çiğ böreğin harcı için gerekli malzemeler:
- 400 gram orta yağlı kıyma
- Yarım soğan (rendelenmiş)
- Karabiber
- Tuz
- Su
ÇİĞ BÖREK YAPILIŞI
- İlk önce hamuru hazırlamak için kollarımızı sıvayalım. Hamur un, tuz ve sudan oluşur. Sert bir hamur elde etmek için suyunu suyu göz kararı ile atarsak daha iyi olur.
- Çiğ böreğin harcı için de orta yağlı kıymanın içine yarım soğan rendeleyip atalım. Karabiber, tuzda ekleyerek kıymamız sulansın.
- Daha sonra hamuru bezelere ayırıp iyice açalım.
- Bundan sonra hamurun içine kıymaları yerleştirip katlamak kalıyor. Sonrada hamurun kenarlarını kesmek.
- Son olarak böreğin alt üst tarafını kızartalım. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Su Böreği Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Su Böreği Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pizza Hamuru Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Çıtır Çıtır Mayalı Pizza Hamuru Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pişi Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Mayalı Ve Mayasız Pişi Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Kolay Krep Tarifi - Kahvaltılık Nefis Krep Tarifi Yapılışı
- 8 Kolay Kek Tarifi - En Güzel Ve Pratik Kakaolu Islak Kek Tarifi
- 9 Sade kek tarifi: Evde sade kek nasıl yapılır?
- 10 Evde kolay pizza hamuru tarifi: Pizza hamuru nasıl yapılır?