Son Güncelleme: Salı 28.07.2020 07:50
Masterchef hingel tarifi! En güzel ve pratik hingel nasıl yapılır? Hangi yörenin yemeği?
Televizyon izleyicileri tarafından takip edilen yarışma programı MasterChef’te yeni sezon tüm heyecanıyla başladı. Birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı yarışmada, MasterChef adaylarından bugün hingel yapmaları istendi. Bu bağlamda televizyonda yapılışını izleyen seyriciler hingel nasıl yapılır? sorusunu yoğun şekilde merak etmeye başladı. İşte Masterchef hingel tarifi…
Türk televizyonlarının en sevilen yarışma programı MasterChef'te yeni sezon tüm hızıyla devam ediyor. Dünya mutfağında yer alan pek çok lezzetin yapıldığı yarışmada bugün ekranlara gelen yeni bölümde yarışmacılardan hingel yapılması istendi. Bu tarifi yapmak ve sevdikleriyle de paylaşmak isteyen seyirciler hingel nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, hingel nasıl yapılır? İşte Masterchef hingel tarifi…
MASTERCHEF HINGEL TARİFİ! HINGEL NASIL YAPILIR?
Hingel Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Kıymalı iç harcı için:
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 300 gram kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/4 demet maydanoz (arzuya göre)
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
Hingel Tarifinin Püf Noktası
- Mantının hamuru hafif sert ve ele yapışmayan bir kıvamda olmalı, avuç içinizle bastırarak yoğurduğunuz hamuru merdane ya da oklava yardımıyla açmalısınız.Hingel iç harcını arzuya göre patatesli ya da peynirli olarak hazırlayabilirsiniz.
Hingel Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymalı iç harç için; kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Ayıklayıp bol suda yıkadığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın.
- Kıyma, kuru soğan, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu harmanlayın.
- Unu derin bir karıştırma kabına alın. Kenar kısımlarda kalan unun üzerine tuz serpiştirin. Orta kısmını havuz gibi açıp yumurtayı kırın. Ilık suyu azar azar ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.
- Hazırladığınız sert yapılı hamuru dört eşit bezeye ayırın. Unlanmış mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla açın. Yuvarlak bir kalıp ya da bardak ağzı yardımıyla şekil verin. Hamur bezeleri bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Hamurların orta kısımlarına hazırladığınız iç harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyun. Kenar kısımlarını içe doğru alıp sağlı sollu birbiri üzerine bindirerek uzunlamasına kapatın. Aynı işlemi tüm mantılara uygulayın.
- Hazırladığınız mantıları derin bir tencerede bulunan kaynar suya parti parti bırakın. Yumuşayıp kaynar su yüzeyine çıkana kadar haşlayın.
- Haşlanmış mantıları bir süzgeç yardımıyla servis tabağına alıp arzuya göre kızdırılmış tereyağ, sarımsaklı yoğurt ya da domates sos eşliğinde ılık olarak servis edin.
Kaynak: yemek.com
HİNGEL HANGİ YÖRENİN YEMEĞİ?
Fraklı yörelerde farklı isimlerle bilinen bir mantı çeşidi olan Hingel'in Erzurum yöresine ait olduğu bilinmektedir. Öte yandan Sivas'ta da çoğunlukla yapılmaktadır.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Su Böreği Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Su Böreği Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pizza Hamuru Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Çıtır Çıtır Mayalı Pizza Hamuru Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pişi Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Mayalı Ve Mayasız Pişi Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Kolay Krep Tarifi - Kahvaltılık Nefis Krep Tarifi Yapılışı
- 8 Kolay Kek Tarifi - En Güzel Ve Pratik Kakaolu Islak Kek Tarifi
- 9 Sade kek tarifi: Evde sade kek nasıl yapılır?
- 10 Evde kolay pizza hamuru tarifi: Pizza hamuru nasıl yapılır?