Lazanya tarifi: Evde lazanya nasıl yapılır? Lazanya hamuru yapımı için gerekli malzemeler

Lazanya son zamanların en popüler yemeği olmayı başardı. İtalya asıllı bir yemek türü olan Lazanya Türkiye'de yemek türü olarak su böreğine benzemektedir. Farklı katmanlarda ve farklı şekillerle yapılan lazanya yemeği zor gibi görünse de doğru bir tarifle kısa bir süre içerisinde yapabilirsiniz. Evde lazanya nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını ayrıntılı bir şekilde vereceğiz. Lazanya hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve daha fazlası…
Lazanya ismini pişirme kabından almıştır. Birçok ülkede "lasagna" olarak biliniyor. Lazanya yemeği için birçok farklı tarif vardır. Ispanaklı, deniz ürünlü, etli, sebzeli lazanya bunlara örnektir. Lazanya makarna gibi daha farklı örnekler de vardır. Bizim size vereceğimiz tarif ise kıymalı lazanyadır. Orijinal lazanya tarifi kıymalı şeklindedir. Evde lazanya nasıl yapılır? Merak edenler için adım adım lazanya tarifi hazırladık. Sizleri bu konuda daha fazla bekletmek istemiyoruz. Lazanya için gerekli malzemelerle başlayalım…
KIYMALI LAZANYA MALZEMELERİ
- Yarım paket lazanya
- 250-300 gram kıyma
- İki yemek kaşığı salça
- İki diş sarımsak
- Üç yemek kaşığı sıvı yağ
- İki adet soğan
- İki adet domates
BEŞAMEL SOS MALZEMLERİ
- İki yemek kaşığı tereyağı
- Dört yemek kaşığı un
- İki su bardağı süt
- Üzeri için rendelenmiş kaşar peynir
LAZANYA HAMURU MALZEMELERİ
Eğer hamuru hazır almak istemeyenler varsa şu malzemelerden hamur yapabilirler:
- 2 su bardağı un
- 2 yumurta
- Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 yemek kaşığı su
- Tuz
LAZANYA TARİFİ
- Tavayı ocağa koyun. İçine sıvı yağ dökün. Soğanları küçük küçük doğrayarak içine ilave edin.
- Kavurma işlemine başlayın. Pembeleşince kıymayı ilave edin.
- Kıymalarda yeterince kavrulduktan sonra sarımsağı doğrayarak içine atın. Domateslerin kabuğunu soyun ve ardından doğrayıp tencereye ilave edin.
- 10 Dakika bu şekilde ocakta bekletin. Sote gibi olsun.
- Artık salçayı üzerine dökerek kavurmaya devam edebiliriz. Bir su bardağı sıcak su hazırlayıp ilave edin. Tuzu da ilava edebilirsiniz. Ocağın altını kapatın ve soğumaya alın.
- Beşamel sosu hazırlayalım. Tencerenin içine tereyağı ve unu koyalım. Orta ateşte kavuralım. Şimdi sürekli çırparak sütü yavaş yavaş ekleyelim. Muhallebi gibi olana kadar devam edin ve sonra ocaktan alın.
- Fırın tepsisini yağlayalım. Tabanına lazanyayı dizelim. Lazanyanın üzerine beşamel sosu dökelim.
- Kıymaları üzerine dökün. Üzerine lazanya ekleyelim. Bu işlemi malzeme bitene kadar yapabilirsiniz.
- En üstte lazanya kalacağı için beşamel sosu en lazanyanın üstüne dökün. Kaşar peyniri de serpin.
- Lazanyanın yumuşaması gerekir. Bunun için 15 dakika bekleyin.
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp içine koyun. 15-20 dakika pişirmek yeterli olur.
- Lazanyamızı dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Su Böreği Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Su Böreği Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pizza Hamuru Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Çıtır Çıtır Mayalı Pizza Hamuru Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pişi Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Mayalı Ve Mayasız Pişi Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Kolay Krep Tarifi - Kahvaltılık Nefis Krep Tarifi Yapılışı
- 8 Kolay Kek Tarifi - En Güzel Ve Pratik Kakaolu Islak Kek Tarifi
- 9 Sade kek tarifi: Evde sade kek nasıl yapılır?
- 10 Evde kolay pizza hamuru tarifi: Pizza hamuru nasıl yapılır?