Giriş Tarihi: 17.05.2021 14:57

Evde kolay pizza hamuru tarifi: Pizza hamuru nasıl yapılır?

Evde kolay pizza hamuru tarifi: Pizza hamuru nasıl yapılır?

Dünyada oldukça çok tüketilen ve ülkemizde de yaygınlaşan lezzetlerden biri pizzadır. Yuvarlak bir hamurun ortasında yer alan malzemeleri pizzayı cazip kılan en önemli özelliklerindendir. Genelde dışarıdan sipariş dediğimiz yöntemle sipariş edilerek kapımıza kadar gelir. Çünkü evde pizza hamuru yapması zor gelebilir. Evde kolay pizza hamuru tarifi arayanlar için “Pizza hamuru nasıl yapılır?” ayrıntılı bir şekilde yanıtı hazırladık. İşte o tarif…

Evde pizza yapımı konusunda kolları sıvayanlar en çok pizza hamuru konusunda sıkıntı yaşamaktadırlar. Pizza hamuru sert ya da kalın olması durumunda istediğimiz kıvamı elde edemeyebiliriz. İnce pizza hamuru sevenler veya yumuşak pizza hamuru sevenler için adım adım evde kolay pizza hamuru tarifi hazırladık.

PİZZA HAMURU TARİFİ

Pizza yapmak için ilk adım pizza hamurudur. İşin en zor kısmı pizza hamuru olduğu için malzemeleri ve tarif adımları dikkatlice hazırlanmalıdır. Yumuşak ve ince pizza hamuru elde etmek için kullanacağınız suyun ılık olması gerekli. Çünkü mayanızın daha kolay aktifleşmesini sağlayacaktır. Hamurunuzun mayası sıcak bir ortamda daha etkili olacaktır. Fırın kabınız büyük olursa ince pizza severler için idealdir. Ancak kalın pizza seviyorsanız kullandığınız fırın kabının küçük olması gerekmektedir. Bu püf noktalara değindikten sonra malzemelere geçelim.

Pizza hamuru malzemeleri:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 5 su bardağı un
  • 1 yarım paket yaş maya
  • Yarım yemek kaşığı tuz

PİZZA HAMURU NASIL YAPILIR?

  • Yoğurma kabını çıkartalım. Unu içine dökelim. Unun ortasını havuz gibi açmanız gerek. Havuzun içerisine maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu ekleyeceğiz. Daha sonra yoğurmaya başlayacağız.
  • Hamur yumuşak kıvamlı ve ele yapışmayacak kıvama geldiğince hazır demektir. Hamurun işi bittikten sonra streç yardımı ile hamurun üzerini kapatalım. Yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakacağız. 30 dakika sonra hamurun üzerini açarak, tezgâha alalım. Elimizle hamurun havasını alalım.
  • Hamuru iki eşit parçaya bölerek, kestiğimiz parçaları yuvarlak hale getirelim. Oklava yardımı ile de hamuru açacağız. Burada püf nokta, kullanacağımız tepki boyutunda hamuru açacağız. Hamuru açtıktan sonra tepsiye yerleştirelim.
  • Hamurun kabarmamasına dikkat etmemiz gerek. Bunun içinde çatal yardımıyla hamurun üzerinde delikler açmalıyız.
  • Fırını 200 derece de ısıtalım. Tepsiyi içine koyarak 10 dakika pişirelim. Pizza malzemelerini bu adımdan sonra ekleyebilirsiniz.

EKMEK HAMURUNDAN PİZZA YAPILIR MI?

Ekmek hamuru ile pizza yapılabilir. Bu tarifi ekmek hamuru ile deneyebilirsiniz. Pizzanın başkenti elbette İtalya'dır. Gerçek pizza hamuru, İtalyanların yaptığı ince ve çıtır çıtır pizza hamuru diyebiliriz. Bunun için özel pizza hamuru kullanabilirsiniz.

MAYASIZ PİZZA HAMURU TARİFİ

  • 1 adet yumurtayı bir kabın içerisine kırın ve çırpın. Kabın içine 5 yemek kaşığı yoğurt, 1/2 çay bardağı süt, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz şeker ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek iyice çırpın.
  • Daha sonra yarım bardak su ilave edin. 3 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Kıvamına bağlı olarak su ve un ilave edin.
  • Bu hamur yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar dinlenmesi gerekir. Dinlendikten sonra hamuru, yağlanmış pizza tepsisine elinizi hafifçe zeytinyağına batırarak yayın.