Perşembe 18.08.2022 14:42
Son Güncelleme: Perşembe 18.08.2022 14:42

Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?

Sokak simidi her kesim insan tarafından sevilen ve tüketilen eşsiz bir lezzettir. Eşsiz kokusu ve çıtır çıtır görüntüsüyle iştahımızı açan simit tarifi sofralarımıza eşlik etmektedir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan simit tarifini misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz. Un, su, maya ve tuzla yapılan simit tarifi eşsiz lezzetiyle vazgeçilmeziniz olacak. Pekmezli su ve kavrulmuş susama bandırarak hazırlanan simit tarifi mutfağınıza eşsiz kokular yayacak. Peki çıtır çıtır simit nasıl yapılır? İşte simit tarifi…

Çıtır çıtır görüntüsü ve nefis kokusuyla iştah kabartan simitler vazgeçemediğimiz lezzetler arasında. Un, su, maya ve tuzla hazırlanan simit hamuru; pekmezli suya ve kavrulmuş susama bandırılarak pişiriliyor. Simit tarifi fırınınızdan evinize nefis kokular yayacak. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi simit tarifini mutlaka denemelisiniz. Bu çıtır çıtır simit tarifi misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. Peki eşsiz lezzetiyle sokak simidi nasıl yapılır? İşte çıtır çıtır simit tarifi…

SİMİT TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1 kg un
  • 2.5 su bardağı su
  • ¼ yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 50 gr pekmez
  • ½ çay bardağı su
  • Kavrulmuş susam

SİMİT TARİFİ YAPILIŞI

  1. Geniş bir kaba elenmiş unu alın. İçerisine su, yaş maya ve tuzu ekleyin.
  2. Hamuru yoğurmaya başlayın. Normal hamurdan daha sert bir kıvam elde edeceğiniz için hamuru iyice yoğurmalısınız.
  3. Hamuru yaklaşık 15 dakika mermer tezgahta yoğurun.
  4. Hamuru eşit bezelere bölün ve elinizle hamuru yana doğru uzatın.
  5. Bezeleri nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.
  6. Dinlenmiş hamuru şerit şeklinde uzatın ve halka şekli verin.
  7. Geniş bir kapta pekmez ve suyu karıştırın. Dinlenmiş hamurları pekmezli suya bandırın.
  8. Simit hamurlarını suyunu akıtması için demir bir tel üzerine dizin.
  9. Suyu akan simitleri kavrulmuş susama bandırın ve yağlı kağıt olan fırın tepsisine alın.
  10. Simitleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
  11. Simidiniz hazır, afiyet olsun…

SİMİT TARİFİ KAÇ KALORİ?

Sokak Simit Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 320 kcal kalori, ayrıca besinin 1 adet yani 100 gramlık miktarında simitte 320 kalori bulunmaktadır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.