Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?

Özellikle Çukurova yöresinde çok meşhur olan bazlama tarifi Türk mutfağından bir ekmek türüdür. Un, süt, su sıvı yağ, toz şeker, kuru maya ve tuzla yapılan bazlama tarifi kabarık bir ekmek çeşididir. Farklı malzemeler kullanarak kıymalı ve peynirli gibi birçok farklı türü yapılabilen bazlama tarifini mutlaka denemelisiniz. Akşam yemeklerinize eşlik edecek bazlama tarifi misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. İşte yumuşacık hamuruyla bazlama tarifi: Bazlama nasıl yapılır?
Un, süt, su sıvı yağ, toz şeker, kuru maya ve tuzla yapılan bazlama tarifi özellikle Çukurova bölgesinde meşhur olan bir ekmek çeşididir. Yağlı tavada kızartılarak hazırlanan bazlama tarifini misafirleriniz çok beğenecek. Bazlama tarifi yemeklerinizin yanına çok yakışacak. Yumuşacık bazlama tarifinden vazgeçemeyeceksiniz. Peki bazlama nasıl yapılır? İşte yumuşacık hamuruyla bazlama tarifi…
BAZLAMA TARİFİ MALZEMELERİ
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 paket kuru maya
- 2 çay kaşığı tuz
BAZLAMA TARİFİ YAPILIŞI
- İlk olarak mayayı aktifleştirin. Ilık süte kuru mayayı ve şekeri ekleyip iyice çırpın. Mayayı sıcak fırının üzerinde aktifleşmesi için bırakın.
- Geniş bir kaba elenmiş unu alın. Ortasına elinizle oyuk açın; aktifleşmiş maya, ılık su, sıvı yağ ve tuzu ekleyip hamuru dışarıdan içeri doğru iyice yoğurun.
- Fırını ısıtın ve kapatın. Kıvam alan hamuru dinlenmesi için yaklaşık 15 dakika kadar sıcak fırında bekletin.
- Hamuru eşit bezelere bölün. Bezeleri bir yemek tabağı büyüklüğünde kalınca açın.
- Hamuru önceden ısıtılmış tavada arkalı, önlü pişirin.
- Bazlama tarifi hazır. Afiyet olsun…
BAZLAMA TARİFİ KAÇ KALORİ?
Bazlama Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 358 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 49 gramlık miktarında Bazlama 177 kalori bulunmaktadır.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Su Böreği Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Su Böreği Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Pizza Hamuru Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Çıtır Çıtır Mayalı Pizza Hamuru Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pişi Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Mayalı Ve Mayasız Pişi Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Kolay Krep Tarifi - Kahvaltılık Nefis Krep Tarifi Yapılışı
- 7 Kolay Kek Tarifi - En Güzel Ve Pratik Kakaolu Islak Kek Tarifi
- 8 Sade kek tarifi: Evde sade kek nasıl yapılır?
- 9 Evde kolay pizza hamuru tarifi: Pizza hamuru nasıl yapılır?
- 10 En kolay ve pratik kek tarifi: En basit tarif ve malzemeler ile kek nasıl yapılır?