Çarşamba 30.03.2016 00:00
Son Güncelleme: Pazartesi 03.04.2017 13:59

İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 kg taze incir,
  • 600 gr toz şeker,
  • Yarım limonun suyu,
  • 1 çay kaşığı tereyağı,
  • 1 çay bardağı su.

Hazırlanışı

  • İncirlerin sap kısımlarını kesip, yıkayalım ve bir süre süzgeçte bekletelim.
  • Geniş bir tencerenin içine incirleri tek sıra olarak yan yana dizelim.
  • Üzerine toz şekeri, suyu ilave edelim ve kısık ateşte pişirelim. ( incirleri zedelememek için reçeli hiç karıştırmıyoruz)
  • Tencereyi hafifçe sağa sola sallayarak reçeli karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca tereyağını ilave edelim.
  • İncirler yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
  • Reçelimiz kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edelim ve 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım.
  • Taze İncir Reçelimizi soğuduktan sonra kavanozlara doldurup, buzdolabında muhafaza edelim.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.