Son Güncelleme: Pazartesi 03.04.2017 13:57
Lavaş Tostu Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 2 adet lavaş ekmeği,
- Dilimlenmiş sucuk,
- Dilimlenmiş kaşar peyniri,
- 1 adet kırmızı biberi,
- 1 adet sivri biber,
- 1 adet soğan,
- 1 kase domates sosu veya 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 tatlı kaşığı biber salçası,
- 1 tutam kekik.
Hazırlanışı
- Soğan hakla şeklinde, biberler jülyen olarak doğranır.
- Soğanlar, sucuklar ve biberler tost makinesinde hafif pişirilip, tabağa alınır.
- Domates sosu bir kasenin içerisine alınır ve biber salçası ile birlikte iyice karıştırılır.
- Lavaş ekmekler tost makinesinin içerisine konulur ve sucukların pişerken saldıkları yağ ile güzelce yağlanmaları sağlanır.
- Lavavaşın yağlanmış olan kısmına, domates soslu karışımdan sürülür
- Üzerine, yarısına kadar kaşar dilimleri konulur ve sırasıyla sucuk, soğan halkası ve biberler yerleştirilip en üstüne tekrar kaşar peyniri konularak lavaş malzemelerin üzerine kapatılır.
- Tos makinesi ile bastırılıp bekletilir ve hazırlanan lavaş tostu sıcak olarak servis edilir.
EN SON HABERLER
- 1 Mıhlama (kuymak) Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Mıhlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktalarıyla En Kolay Ve Lezzetli Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Evde Kolay Pankek Nasıl Yapılır? Evde yumuşacık ve kahvaltılık nefis pankek tarifi yapılışı!
- 4 Evde Kolay ve Pofuduk Pişi Tarifi Yapılışı: En lezzetli ve nefis kuru mayalı pişi nasıl yapılır?
- 5 En güzel ve lezzetli akıtma tarifi: Evde nefis akıtma nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Pratik kahvaltı tarifleri arayanlar için öneriler! İşte hafif ve sağlıklı fit kahvaltı tarifi önerileri
- 7 Kahvaltılık krep nasıl yapılır? Evde kolay ve nefis krep tarifi ve malzemeleri!
- 8 En kolay ve pratik krep tarifi: Krep nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 9 Uzayan peyniri ile kuymak tarifi: Karadeniz'in meşhur kahvaltılık tarifi kuymak nasıl yapılır?
- 10 Çilek reçeli tarifi ve yapılışı: Evde nefis çilek reçeli nasıl yapılır? Yapılışı için gerekli malzemeler nelerdir?