Giriş Tarihi: 30.03.2016 15:45 Son Güncelleme: 19.01.2018 17:45

Patatesli Yumurta Nasıl Yapılır?

Patatesli Yumurta Nasıl Yapılır?

7'den 70'e herkesi mutlu edecek bir tarif arayışındaysanız; önerimiz "Patatesli Yumurta"...

Malzemeler

  • 8 adet yumurta
    7-8 adet orta boy patates
    6 adet taze soğanın yeşil kısımları
    Yarım çay bardağı krema
    5-6 dal dereotu
    Tuz, pulbiber
    Kızartmak için:
    Tereyağı

Patatesli Yumurta Yapılışı

PATATESLERİ soyup yarım parmak kalınlığında halkalar halinde kesin. Daha sonra bol yağda kızartın. Yağını almak için kağıt havluya çıkartın. Diğer taraftan yumurtaları bir kaba kırıp üzerine hafifçe sotelediğiniz taze soğanları, kremayı, kıyılmış dereotunu, tuz ve pulbiberi ilave edin. Bir fırın kabına kızarttığınız patatesleri üst üste kaydırarak yerleştirin. Hazırladığınız yumurtalı karışımın yarısını üzerine dökün. Bir sıra daha patates yerleştirip kalan karışımı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumurta katılaşana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Aşçının notu: Sarmısaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz.