Son Güncelleme: Pazartesi 03.04.2017 13:59
Pita Ekmeği Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt,
- Yarım su bardağı ılık su,
- Yarım su bardağı yoğurt,
- 1 adet yumurta,
- 1 paket instant maya,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 tatlı kaşığı toz şeker,
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı,
- Aldığı kadar un.
Hazırlanışı
- Bir kaba ılık sütü, ılık suyu ve mayayı koyup karıştıralım.
- Üzerine yoğurdu, yumurtayı, tuzu, toz şekeri ve zeytin yağını ilave edip karıştıralım.
- Azar azar un ilave edelim ve ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Hamurun üzerini örtelim ve ılık bir ortamda 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye bölelim.
- Bezeleri 10-12 cm çapında açalım ve ekmeklerin fazla ununu silkeleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- 10-15 dakika daha ekmekleri tepside mayalandıralım.
- Pita Ekmeğini önceden ısıtılmış 200° fırında kabarıp üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
EN SON HABERLER
- 1 Mıhlama (kuymak) Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Mıhlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktalarıyla En Kolay Ve Lezzetli Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Evde Kolay Pankek Nasıl Yapılır? Evde yumuşacık ve kahvaltılık nefis pankek tarifi yapılışı!
- 4 Evde Kolay ve Pofuduk Pişi Tarifi Yapılışı: En lezzetli ve nefis kuru mayalı pişi nasıl yapılır?
- 5 En güzel ve lezzetli akıtma tarifi: Evde nefis akıtma nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Pratik kahvaltı tarifleri arayanlar için öneriler! İşte hafif ve sağlıklı fit kahvaltı tarifi önerileri
- 7 Kahvaltılık krep nasıl yapılır? Evde kolay ve nefis krep tarifi ve malzemeleri!
- 8 En kolay ve pratik krep tarifi: Krep nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 9 Uzayan peyniri ile kuymak tarifi: Karadeniz'in meşhur kahvaltılık tarifi kuymak nasıl yapılır?
- 10 Çilek reçeli tarifi ve yapılışı: Evde nefis çilek reçeli nasıl yapılır? Yapılışı için gerekli malzemeler nelerdir?