Çarşamba 30.03.2016 00:00
Son Güncelleme: Pazartesi 03.04.2017 13:59

Pita Ekmeği Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt,
  • Yarım su bardağı ılık su,
  • Yarım su bardağı yoğurt,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 paket instant maya,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • Aldığı kadar un.

Hazırlanışı

  • Bir kaba ılık sütü, ılık suyu ve mayayı koyup karıştıralım.
  • Üzerine yoğurdu, yumurtayı, tuzu, toz şekeri ve zeytin yağını ilave edip karıştıralım.
  • Azar azar un ilave edelim ve ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  • Hamurun üzerini örtelim ve ılık bir ortamda 1 saat mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye bölelim.
  • Bezeleri 10-12 cm çapında açalım ve ekmeklerin fazla ununu silkeleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • 10-15 dakika daha ekmekleri tepside mayalandıralım.
  • Pita Ekmeğini önceden ısıtılmış 200° fırında kabarıp üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.