Perşembe 31.03.2016 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 31.03.2016 09:10

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2-3 tane büyük veya orta boy ayva
  • 1-1,5 su bardağı temiz su ( doğranmış ayvanın üzerini hafif geçecek kadar )
  • 1.5-2 su bardağı toz şeker veya arzu edilen oranlarda süzme bal
  • 3-4 adet karanfil
  • 3-4 adet ayva çekirdeği ( Ayva reçeline kırmızı renk vermesi için konur )

Hazırlanışı

Ayvalar yıkanır ve kabukları soyulur, küp şeklinde doğranarak tencereye konur ve üzerine su ilave edilip orta ateşte haşlanır. Ayva dolu tencere kaynamaya başladıktan sonra şeker ilave edilir. Bu esnasa karanfil ve ayva çekirdekleri eklenir. 30- 40 dakika kadar bu şekilde kaynatılır, altı kapatılır, 5-10 dakika dinlendirilir ve hafif sıcak vaziyette kavanoza doldurulup ağzı kapatılır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.