Son Güncelleme: Perşembe 31.03.2016 09:10
Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 2-3 tane büyük veya orta boy ayva
- 1-1,5 su bardağı temiz su ( doğranmış ayvanın üzerini hafif geçecek kadar )
- 1.5-2 su bardağı toz şeker veya arzu edilen oranlarda süzme bal
- 3-4 adet karanfil
- 3-4 adet ayva çekirdeği ( Ayva reçeline kırmızı renk vermesi için konur )
Hazırlanışı
Ayvalar yıkanır ve kabukları soyulur, küp şeklinde doğranarak tencereye konur ve üzerine su ilave edilip orta ateşte haşlanır. Ayva dolu tencere kaynamaya başladıktan sonra şeker ilave edilir. Bu esnasa karanfil ve ayva çekirdekleri eklenir. 30- 40 dakika kadar bu şekilde kaynatılır, altı kapatılır, 5-10 dakika dinlendirilir ve hafif sıcak vaziyette kavanoza doldurulup ağzı kapatılır.
EN SON HABERLER
- 1 Mıhlama (kuymak) Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Mıhlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktalarıyla En Kolay Ve Lezzetli Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Evde Kolay Pankek Nasıl Yapılır? Evde yumuşacık ve kahvaltılık nefis pankek tarifi yapılışı!
- 4 Evde Kolay ve Pofuduk Pişi Tarifi Yapılışı: En lezzetli ve nefis kuru mayalı pişi nasıl yapılır?
- 5 En güzel ve lezzetli akıtma tarifi: Evde nefis akıtma nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Pratik kahvaltı tarifleri arayanlar için öneriler! İşte hafif ve sağlıklı fit kahvaltı tarifi önerileri
- 7 Kahvaltılık krep nasıl yapılır? Evde kolay ve nefis krep tarifi ve malzemeleri!
- 8 En kolay ve pratik krep tarifi: Krep nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 9 Uzayan peyniri ile kuymak tarifi: Karadeniz'in meşhur kahvaltılık tarifi kuymak nasıl yapılır?
- 10 Çilek reçeli tarifi ve yapılışı: Evde nefis çilek reçeli nasıl yapılır? Yapılışı için gerekli malzemeler nelerdir?