Çay lokumu nasıl yapılır?
Kahvaltıda çayla birlikte yiyebileceğiniz enfes bir lezzet...
Çay Lokumu için Malzemeler:
-1 adet yumurta
-1 çay bardağı yoğurt
-Yarım paket kabartma tozu
-Aldığı kadar un
-Kızartmak için: Sıvıyağ
Çay Lokumu Yapılışı:
-YumurtayI iyice çırpın.
-Yoğurdu ekleyip, çırpmaya devam edin.
-Un ve kabartma tozunu ilave edip, hamuru yoğurun.
-Hamur elinize yapışmayacak hale gelene dek yoğurun.
- Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın ve her birini avucunuzda yuvarlayın.
-Teker teker, merdane ile tabak büyüklüğünda açın (aşağı yukarı bardak camı kalınlığında bir hamur olmalı).
-Daire şeklindeki hamuru önce enlemesine ikiye, sonra boyuna 5 cm aralıklarla kesin.
-Kestiğiniz her parça hamurun kenarına hafif kesikler atın.
-Bol yağda kızartın.
EN SON HABERLER
- 1 Mıhlama (kuymak) Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Mıhlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktalarıyla En Kolay Ve Lezzetli Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Evde Kolay Pankek Nasıl Yapılır? Evde yumuşacık ve kahvaltılık nefis pankek tarifi yapılışı!
- 4 Evde Kolay ve Pofuduk Pişi Tarifi Yapılışı: En lezzetli ve nefis kuru mayalı pişi nasıl yapılır?
- 5 En güzel ve lezzetli akıtma tarifi: Evde nefis akıtma nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Pratik kahvaltı tarifleri arayanlar için öneriler! İşte hafif ve sağlıklı fit kahvaltı tarifi önerileri
- 7 Kahvaltılık krep nasıl yapılır? Evde kolay ve nefis krep tarifi ve malzemeleri!
- 8 En kolay ve pratik krep tarifi: Krep nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 9 Uzayan peyniri ile kuymak tarifi: Karadeniz'in meşhur kahvaltılık tarifi kuymak nasıl yapılır?
- 10 Çilek reçeli tarifi ve yapılışı: Evde nefis çilek reçeli nasıl yapılır? Yapılışı için gerekli malzemeler nelerdir?