Cuma 23.12.2016 00:00

Katmer tarifi - Katmer nasıl yapılır?

Çok lezzetli bu tarifi mutlaka deneyin..

KATMER MALZEMELERİ:

Hamur için:
-Beş buçuk su bardağı un
-2 su bardağı sıcak su
-2 çay kaşığı tuz
Hamuru açmak için:
-1 su bardağı un
İçi için:
-3 çorba kaşığı tereyağı
-3 çorba kaşığı margarin
Üzeri için:
-1 su bardağı su
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 çay kaşığı tuz

KATMER YAPILIŞI:

Un, 2 su bardağı sıcak su ve 2 çay kaşığı tuzu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 7-8 adet bezeye ayırın. Sonra düz bir zeminde unla açın. İçi için tereyağı ve margarini birlikte eritip hamurların üzerine gezdirin. Hamurların kenarlarını içeri doğru kapatıp rulo yapın. Hamuru kendi ekseni etrafında dolayıp 5-10 dakika dinlenmesi için bekletin. Merdaneyle tabak büyüklüğünde açın. Üzerine sürmek için, tereyağını eritip su ve tuzu ekleyin.

Donmaması için ocağın üzerinde kısık ateşte bekletin. Hamurları yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Servis tabağına alıp kaynamakta olan su-yağ karışımını sürün. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun..

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.