Balkabağı reçeli tarifi - Balkabağı reçeli nasıl yapılır?
Bu sabah kahvaltınızda bir fark yaratın.Öyleyse haydi mutfağa...
1 kg ayıklanmış balkabağı
4 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 adet çubuk tarçın
3 adet karanfil .
Yapılışı:
Tozşeker ve suyu kaynatın. Küçük küp doğranmış balkabağını ilave edip, kısık ateşte kıvam alana dek yaklaşık 30 dakika kaynatın. Limon kabuğu, limon suyu, tarçın ve karanfil ekleyip, bir-iki dakika daha pişirin. Ocaktan alıp, tarçını çıkarın. Ilındığında servis yapın..
EN SON HABERLER
- 1 Mıhlama (kuymak) Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Mıhlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktalarıyla En Kolay Ve Lezzetli Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Evde Kolay Pankek Nasıl Yapılır? Evde yumuşacık ve kahvaltılık nefis pankek tarifi yapılışı!
- 4 Evde Kolay ve Pofuduk Pişi Tarifi Yapılışı: En lezzetli ve nefis kuru mayalı pişi nasıl yapılır?
- 5 En güzel ve lezzetli akıtma tarifi: Evde nefis akıtma nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Pratik kahvaltı tarifleri arayanlar için öneriler! İşte hafif ve sağlıklı fit kahvaltı tarifi önerileri
- 7 Kahvaltılık krep nasıl yapılır? Evde kolay ve nefis krep tarifi ve malzemeleri!
- 8 En kolay ve pratik krep tarifi: Krep nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 9 Uzayan peyniri ile kuymak tarifi: Karadeniz'in meşhur kahvaltılık tarifi kuymak nasıl yapılır?
- 10 Çilek reçeli tarifi ve yapılışı: Evde nefis çilek reçeli nasıl yapılır? Yapılışı için gerekli malzemeler nelerdir?