Mıhlama tarifi - Mıhlama nasıl yapılır?
Karadeniz bölgemize has ve birçok ilimizde de popüler bir yemek çeşidi olan mıhlama tarifini sizler için derledik.
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı tel peynir
Mıhlama yapılışı:
Tereyağını eritin. Pembeleşince mısır ununu katıp kavurun. Üzerine yarım su bardağı su koyun. Tereyağı üste çıkınca, peyniri katın. Çok karıştırmadan peynir eriyene dek kaşıkla karıştırarak çevirin.
Afiyet olsun...
EN SON HABERLER
- 1 Mıhlama (kuymak) Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Mıhlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktalarıyla En Kolay Ve Lezzetli Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Evde Kolay Pankek Nasıl Yapılır? Evde yumuşacık ve kahvaltılık nefis pankek tarifi yapılışı!
- 4 Evde Kolay ve Pofuduk Pişi Tarifi Yapılışı: En lezzetli ve nefis kuru mayalı pişi nasıl yapılır?
- 5 En güzel ve lezzetli akıtma tarifi: Evde nefis akıtma nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Pratik kahvaltı tarifleri arayanlar için öneriler! İşte hafif ve sağlıklı fit kahvaltı tarifi önerileri
- 7 Kahvaltılık krep nasıl yapılır? Evde kolay ve nefis krep tarifi ve malzemeleri!
- 8 En kolay ve pratik krep tarifi: Krep nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 9 Uzayan peyniri ile kuymak tarifi: Karadeniz'in meşhur kahvaltılık tarifi kuymak nasıl yapılır?
- 10 Çilek reçeli tarifi ve yapılışı: Evde nefis çilek reçeli nasıl yapılır? Yapılışı için gerekli malzemeler nelerdir?