Fırında tereyağlı patates tarifi - Fırında tereyağlı patates nasıl yapılır?
1 kiloya yakın patates
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
Yeteri kadar tuz
Yapılışı:
1 kiloya yakın patatesi soyup güzelce yıkıyoruz daha sonra kurulayıp istediğimiz gibi doğruyoruz.
Erittiğimiz 2 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağına yakın sıvı yağ patateslerimizin üzerine boşaltıyoruz ,yeteri kadar tuzunu ilave ettikten sonra güzelce harmanlıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyuyoruz 250 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Mıhlama (kuymak) Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Mıhlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktalarıyla En Kolay Ve Lezzetli Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Evde Kolay Pankek Nasıl Yapılır? Evde yumuşacık ve kahvaltılık nefis pankek tarifi yapılışı!
- 4 Evde Kolay ve Pofuduk Pişi Tarifi Yapılışı: En lezzetli ve nefis kuru mayalı pişi nasıl yapılır?
- 5 En güzel ve lezzetli akıtma tarifi: Evde nefis akıtma nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Pratik kahvaltı tarifleri arayanlar için öneriler! İşte hafif ve sağlıklı fit kahvaltı tarifi önerileri
- 7 Kahvaltılık krep nasıl yapılır? Evde kolay ve nefis krep tarifi ve malzemeleri!
- 8 En kolay ve pratik krep tarifi: Krep nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 9 Uzayan peyniri ile kuymak tarifi: Karadeniz'in meşhur kahvaltılık tarifi kuymak nasıl yapılır?
- 10 Çilek reçeli tarifi ve yapılışı: Evde nefis çilek reçeli nasıl yapılır? Yapılışı için gerekli malzemeler nelerdir?