Çarşamba 28.12.2016 00:00

Kabaran hamur kızartması tarifi - kabaran hamur kızartması nasıl yapılır?

Kahvaltıda çayın yanında yemek hoşunuza gidecek bir tarif...

Kabaran Hamur Kızartması İçin Malzemeler:

1 su bardağı süt

1 su bardağı ılık su

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım çorba kaşığı tuz ( çok dolu olmasın.)

1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya

1 adet yumurta

Alabildiği kadar un

Kabaran Hamur Kızartması Yapılışı:

Hamuru için olan malzemeleri un haric bir kaba alın karıştırın ve unu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın,hamuru tezgahın üzerinde de iyice yoğurun hamur kıvamını bulunca hamuru kabına koyun üstünü streç folyo ile kapatın, kalın bir bezle örtün 1,5 veya 2 saat dinlendirin.( isterseniz 1 gece önceden yapıp buzdolabındada saklayabilirsiniz )

Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın bir tane bezeyi hafif unlayarak merdaneyle 1 cm kalındığında açın ( vaktiniz varsa 15 dakika dinlendirin ) pizza kesme bıçağı veya bıçakla karelere kesin bol kızgın yağda orta ateşte kızartın fazla yağı çeksin diye peçetenin üzerine alın ve servis yapın.

Afiyet Olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.