Son Güncelleme: Çarşamba 28.12.2016 15:27
Kızarmış poşe yumurta tarifi - kızarmış poşe yumurta nasıl yapılır?
Özel kahvaltı sofraları kurmak için zamanınız varsa mutlaka deneyin...
Kızarmış Poşe İçin Malzemeler:
5 adet yumurta ( sayısı size kalmış )
Biraz un
1 adet yumurta
Biraz galeta unu
ve tuz
Kaynatmak ve soğutmak için su ve 1 tatlı kaşığı sirke
Kızartmak için 50 gr tereyağı
Kızarmış Poşe Yapılışı:
Yumurtaları iyice yıkayın kırmadan kaynayan suda 10 saniye bekletin.
Daha sonra kaynayan suya biraz tuz ekleyip iyice karıştırın bu karıştırma işlemi yumurtaların şekil alması için çok önemli bu yüzden kaynayan suyu bir tarafa doğru hızlıca karıştırın ve tam ortasına doğru bir yumurtayı kırın 3 dakika kaynatıp sudan sizerek çıkartın, soğuk suya koyun ve peçetenin üzerine alın.
Yumurtları Önce una bulayın, sonra yumurtaya en en son galeta ununa bulayıp tereyağında kızartın ve servis yapın.
Afiyet Olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Mıhlama (kuymak) Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Mıhlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktalarıyla En Kolay Ve Lezzetli Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Evde Kolay Pankek Nasıl Yapılır? Evde yumuşacık ve kahvaltılık nefis pankek tarifi yapılışı!
- 4 Evde Kolay ve Pofuduk Pişi Tarifi Yapılışı: En lezzetli ve nefis kuru mayalı pişi nasıl yapılır?
- 5 En güzel ve lezzetli akıtma tarifi: Evde nefis akıtma nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Pratik kahvaltı tarifleri arayanlar için öneriler! İşte hafif ve sağlıklı fit kahvaltı tarifi önerileri
- 7 Kahvaltılık krep nasıl yapılır? Evde kolay ve nefis krep tarifi ve malzemeleri!
- 8 En kolay ve pratik krep tarifi: Krep nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 9 Uzayan peyniri ile kuymak tarifi: Karadeniz'in meşhur kahvaltılık tarifi kuymak nasıl yapılır?
- 10 Çilek reçeli tarifi ve yapılışı: Evde nefis çilek reçeli nasıl yapılır? Yapılışı için gerekli malzemeler nelerdir?