Giriş Tarihi: 28.11.2018 17:20

Mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama tarifi

Mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama tarifi

Karadeniz'in en önemli lezzetlerinden biri olan mıhlama, bazı bölgelerde kuymak adıyla da bilinir. Ramazan ayında sahurlarda tercih edilen mıhlama aynı zamanda kahvaltılarda da tüketilir. Peki mıhlama kuymak nasıl yapılır? En kolay mıhlama tarifi burada...

Hafta sonu için kahvaltı hazırlıklarınızı tamamladınız fakat gözünüze eksik gelen bir şeyler var. Biraz tarzınızın dışına mı çıkmak istiyorsunuz? İşte mıhlama tarifi ile farklı bir lezzet keşfetmenin tam zamanı. Kahvaltı için farklı tatlar denemek isteyenler için en özel mıhlama tarifi burada.

Mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama için gerekli malzemeler

  • Tereyağı muhlama (kuymak) için olmazsa olmaz malzemelerin başında gelmektedir.
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 250 gram tel peyniri

Mıhlama tarifi

Güzel bir mıhlama yapmak için öncelikle hazırladığınız terayağını tavada eritin.

Terayağı kızma aşamasına gelince mısır ununu ekleyerek kısık ateşte mısır ununu kavurmaya başlayın.

Farklı bir tencerede süt ve suyu karıştırarak mısır unu ile terayağının üzerine ekleyin, karıştırın.

Sıra geldi tel peynire... Süt ile mısır unu karışımınızı tel peyniri üzerine ekleyin.

Peynirin erimesini dikkatlice izleyin eğer peynir erimezse küçük dokunuşlarla peynirin erimesini sağlayın.

Peynir de eridikten sonra malzemeleri tamamen karıştırın.

Mıhlamanın hazır olması terayağının üste doğru çıkmasıyla belli olur.

Şimdiden herkese afiyet olsun…