Giriş Tarihi: 30.06.2019 01:02 Son Güncelleme: 30.06.2019 21:20

Yumurtalı ekmek nasıl yapılır? Evde yumurtalı ekmek tarifi..

Yumurtalı ekmek nasıl yapılır? Evde yumurtalı ekmek tarifi..

Biriken bayat ekmeklerin en leziz kurtarıcısı; evet yanlış duymadınız bayat ekmek. Gelin hep birlikte çocukluğumuza, eski günlerimizde inelim, annelerimizin bizlere hazırladığını yumurtalı ekmeğin nasıl yapıldığına bakalım. İşte yumurtalı ekmek tarifi…

Domates, beyaz peynir, salatalık, zeytin ve bilimum kahvaltılıklar hazırsa buyrun yumurtalı ekmek tarifine geçelim.

Malzemeler:

  • Yarım bayat ekmek
  • 2 adet yumurta
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • ¼ çay kaşığı karabiber
  • ¼ çay kaşığı kekik
  • ¼ çay kaşığı nane
  • ¼ çay kaşığı pul biber
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:

  • Ekmeği başparmağınız kalınlığında dilimlere ayırın.
  • Yumurtaları çırpın ve içerisine baharatları ekleyin. Çırpmaya devam edin.
  • Tavayı yüksek ateşte kızdırın. Yağı ekleyip yağın kızmasını bekleyin.
  • Yağ kızdıktan sonra ekmekleri önlü arkalı bir şekilde yağa batırın.
  • Ekmek dilimlerini hem önleri hem de arkaları altın sarısı renk alana dek pişirin.
  • Tavadan aldıktan sonra kağıt havlu üzerinde 1 dakika kadar bekletin, havlunun ekmekteki yağı almasını sağlayın.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.