Son Güncelleme: Perşembe 20.02.2020 11:14
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi pratik kahvaltılık tarifler... Kahvaltılık krep, pankek nasıl yapılır?
Sabah kahvaltısı günün enerjisini aldığımız en özel öğün. Pazar kahvaltısının en güzel yanı ise güzel tariflerle dolu renkli bir sofra. Renkli sofranın rengine daha da renk katan pankek tarifi ve krep tarifi kahvaltıların vazgeçilmezi. Pankek ve krep tarifi halk arasında sıklıkla birbirine karıştırılmaktadır, kreple uzaktan akraba olan pankek kabarıklığıyla krepten ayrılıyor. Bal, çikolata kreması gibi marmelatlarla da servis edilen pankek ve krep sofralarınızda görsel şölen oluşturacak… Siz de kahvaltı için pratik tarifler arıyorsanız bu kahvaltılık tarifler tam size göre. Krep, pankek nasıl yapılır? İşte pratik kahvaltılık tarifler…
Krep kahvaltı ve beş çayı sofralarının vazgeçilmez tariflerindendir. Tatlı ve tuzlunun yanına yakışan krep farklı şekillerde yapılmaktadır. Evinizde bulunan malzemelerle çok kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz krep sofralarınızın baş tacı olacak. İşte sofraları süsleyen krep tarifi…
KREP TARİFİ MALZEMELERİ
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı tuz
- Sıvıyağ (pişirmek için)
KREP TARİFİ YAPILIŞI
- Krep tarifi hazırlamak için geniş bir kapta yumurtaları iyice çırpın, ardından süt ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Elenmiş unu yavaşça karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Kek hamurundan daha akışkan kıvamda bir karışım elde edeceğiz.
- Krep tavasına veya teflon tavaya peçeteye bandırdığımız yağı sürüyoruz.
- Önceden kızdırdığımız tavaya karışımdan 1 kepçe döküyoruz.
- Tavanın kenarına döktüğümüz karışımı saat yönünde çevirerek tüm tavaya yayın, bu yöntem krepinizin daha ince olmasını sağlayacaktır.
- Krepin her iki tarafını da orta ateşte güzelce kızartın. Krep tarifimiz hazır. Afiyet olsun…
Pankek tarihte ilk olarak Eski Yunan mutfaklarında keşfedilen bir lezzet. Farklı coğrafyalarda farklı isimleri de bulunan pankek, 1400'lü yıllardan itibaren İngilizler tarafından Pancake adıyla kullanılıyor. Türkçe anlamı tava keki olan bu terim tarif hakkında püf noktaları veriyor.
PANKEK TARİFİ MALZEMELERİ
- 2 yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
PANKEK TARİFİ HAZIRLANIŞI
- Geniş bir kaba yumurta şekeri alın, mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın.
- Köpüren karışıma sıvıyağ ve sütü ekleyin, çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirip karışıma ekleyin.
- Bir silikon spatula yardımıyla karışımı özdeşleşene kadar, aşağıdan yukarıya olacak şekilde karıştırın.
- Geniş bir tavayı peçeteye bandırdığınız yağ ile yağlayın.
- Küçük bir kepçe yardımıyla özdeleşen hamurdan parçalar alıp kızgın tavanın üzerine dökün.
- Hamurun her iki tarafını da orta ateşte güzelce kızartın. Pankek tarifimiz hazır. Afiyet olsun…
EN SON HABERLER
- 1 Mıhlama (kuymak) Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Mıhlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktalarıyla En Kolay Ve Lezzetli Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Evde Kolay Pankek Nasıl Yapılır? Evde yumuşacık ve kahvaltılık nefis pankek tarifi yapılışı!
- 4 Evde Kolay ve Pofuduk Pişi Tarifi Yapılışı: En lezzetli ve nefis kuru mayalı pişi nasıl yapılır?
- 5 En güzel ve lezzetli akıtma tarifi: Evde nefis akıtma nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 Pratik kahvaltı tarifleri arayanlar için öneriler! İşte hafif ve sağlıklı fit kahvaltı tarifi önerileri
- 7 Kahvaltılık krep nasıl yapılır? Evde kolay ve nefis krep tarifi ve malzemeleri!
- 8 En kolay ve pratik krep tarifi: Krep nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 9 Uzayan peyniri ile kuymak tarifi: Karadeniz'in meşhur kahvaltılık tarifi kuymak nasıl yapılır?
- 10 Çilek reçeli tarifi ve yapılışı: Evde nefis çilek reçeli nasıl yapılır? Yapılışı için gerekli malzemeler nelerdir?