Evde Kolay Pankek Nasıl Yapılır? Evde yumuşacık ve kahvaltılık nefis pankek tarifi yapılışı!

Pankek yapılışı oldukça kolaydır. Günün en güzel öğünü sabah kahvaltısı. Pazar kahvaltısının en güzel yanı ise güzel tariflerle dolu renkli bir sofra. Renkli sofranın rengine daha da renk katan pankek kahvaltıların vazgeçilmezi. Pankek tarifi halk arasında sıklıkla krep ile karıştırılmaktadır, kreple uzaktan akraba olan pankek kabarıklığıyla krepten ayrılıyor. Bal, çikolata kreması gibi marmelatlarla da servis edilen pankek sofralarınızda görsel şölen oluşturacak. Peki pankek nasıl yapılır? İşte nefis pankek tarifi...
Pankek tarihte ilk olarak Eski Yunan mutfaklarında keşfedilen bir lezzet. Farklı coğrafyalarda farklı isimleri de bulunan pankek, 1400'lü yıllardan itibaren İngilizler tarafından Pancake adıyla kullanılıyor. Türkçe anlamı tava keki olan bu terim tarif hakkında püf noktaları veriyor. Kahvaltı sofralarına eşsiz bir lezzet katan pankek görünüşüyle gözünüze, tadıyla midenize bayram ettirecek... İşte en güzel pankek tarifi!
PANKEK TARİFİ MALZEMELERİ
- 2 yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
PANKEK TARİFİ HAZIRLANIŞI
- Geniş bir kaba yumurta şekeri alın, mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın.
- Köpüren karışıma sıvıyağ ve sütü ekleyin, çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirip karışıma ekleyin.
- Bir silikon spatula yardımıyla karışımı özdeşleşene kadar, aşağıdan yukarıya olacak şekilde karıştırın.
- Geniş bir tavayı peçeteye bandırdığınız yağ ile yağlayın.
- Küçük bir kepçe yardımıyla özdeleşen hamurdan parçalar alıp kızgın tavanın üzerine dökün.
- Arkası önü güzel pişmiş pankek hamurunuz hazır. İstediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
PANKEK TARİFİ PÜF NOKTALARI
Pankek'in şeklinin düzgün olması ve çok ince olmaması için karışımı hep üst taraftan dökün, tavayı çevirip karışımı yaymayın. Böylelikle aynı boyutta ve daha dolgun yumuşacık pankekler elde edebilirsiniz.
PANKEK TARİFİ PİŞİRME ÖNERİSİ
Tavaya yağ dökmeyin, peçetenin ucunu yağa bandırın ve o peçeteyle tavanızı yağlayın.
Pankek hamurunu kızgın tavaya dökün.
PANKEK TARİFİ SERVİS ÖNERİSİ
Pankekinizi bal, reçel gibi kahvaltılıklarla süsleyebilirsiniz.
Çikolata kreması veya çikolata sosunu döktüğünüz pankek hamurunuzu mevsim meyveleriyle renklendirebilirsiniz.
PANKEK TARİFİ KAÇ KALORİ ?
Pankek tarifinin 100 gramı 227 kaloridir.
EN SON HABERLER
- 1 Mıhlama (kuymak) Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Mıhlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktalarıyla En Kolay Ve Lezzetli Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Evde Kolay ve Pofuduk Pişi Tarifi Yapılışı: En lezzetli ve nefis kuru mayalı pişi nasıl yapılır?
- 4 En güzel ve lezzetli akıtma tarifi: Evde nefis akıtma nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 5 Pratik kahvaltı tarifleri arayanlar için öneriler! İşte hafif ve sağlıklı fit kahvaltı tarifi önerileri
- 6 Kahvaltılık krep nasıl yapılır? Evde kolay ve nefis krep tarifi ve malzemeleri!
- 7 En kolay ve pratik krep tarifi: Krep nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
- 8 Uzayan peyniri ile kuymak tarifi: Karadeniz'in meşhur kahvaltılık tarifi kuymak nasıl yapılır?
- 9 Çilek reçeli tarifi ve yapılışı: Evde nefis çilek reçeli nasıl yapılır? Yapılışı için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 Kolay ve pratik pankek tarifi: Lezzetli pankek nasıl yapılır? Pankekin yapılışı için gerekli malzemeler!