Giriş Tarihi: 18.08.2022 13:18 Son Güncelleme: 18.08.2022 13:23

Mıhlama (kuymak) Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?

Mıhlama kuymak Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Mıhlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?

Kahvaltılarda çok sık tercih edilen, öğün olarak da tüketilebilen kuymak birçok kişinin vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Peynir, tereyağı ve mısır unundan yapılan kuymak diğer adı ile mıhlama çok kısa sürede hazırlanışı ile dikkat çekiyor. Ev hanımlarının genellikle kahvaltılarda tercih ettiği mıhlama tarifi ya da diğer ismiyle kuymak tarifi için doğru yerdesiniz. Nefis yemek tarifleri konusunda kuymak tarifi yapılışı adım adım anlatımı sizlerle… Kuymak (mıhlama) nasıl yapılır sorusunun yanıtı hemen öğrenip yapılışı için harekete geçebilirsiniz.

Kuymak diğer bir adı ile mıhlama sofralarımızda çok sık yer buluyor. Yapılışının basit olması nedeniyle birçok ev hanımı tarafından tercih ediliyor. Peynir, tereyağı ve mısır unundan yapılan kuymak nefis kokusu ve lezzetli ile deneyenleri pişman ettirmiyor. Genellikle kahvaltılarda tercih edilen nefis kuymak tarifi için doğru yerdesiniz. Kuymak (mıhlama) nasıl yapılır sorusuna cevap arayanlar kuymak tarifi detaylı anlatımını bu başlık altından öğrenebilir ve hemen uygulama işlemine geçebilir. Peki, nefis kuymak (mıhlama) tarifi nasıl yapılır?

Kuymak (Mıhlama) Nasıl Yapılır?

Mısır unu, peynir ve tereyağından elde edilen lezzet kahvaltılarda birçok kişinin vazgeçilmezidir. Peynirsiz olarak da yapılabilen kuymak, çok kısa sürede hazır hale gelebiliyor. Diğer bir adı mıhlama olan bu tarifi ayrıntılı şekilde sabah.com.tr'nin yemek tarifleri sayfası üzerinden öğrenebilirsiniz.

Kuymak Tarifi Malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 bardak su
  • Trabzon peyniri (300 gram)

Mıhlama Tarifi Yapılışı

Önceden hazırlamış olduğunuz tavaya tereyağını ekleyerek kısık ateşte pişirin.

Üzerine mısır ununu yavaş yavaş ekleyerek kavurun. Bu noktada tahta kaşık tercih edin.

Mısır unu renklendiğinde iki bardak suyu ilave edin.

Kaynayan suda şişen mısır ununun Trabzon peyniri ekleyin.

Ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin.

Tereyağı kuymak üzerine çıktığında ocağın altını kapatabilirsiniz.

Kuymak tarifi başarılı bir şekilde gerçekleşmiştir.

Deneyecek olanlara afiyet olsun...

Yumurta nasıl yapılır? - Pratik yumurta tarifi