Perşembe 25.02.2016 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 25.02.2016 16:12

Küp Kurabiye Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • Yarım paket yumuşak margarin (125gr)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sirke (üzüm sirkesi)
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı sıvı vanilya ( 1 paket toz vanilya da olur
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • Bulamak için toz şeker

Hazırlanışı

Sırasıyla malzemeler bir kaba alınır (un hariç) elle güzelce karıştırılır. Un bardak bardak dökülerek sıvı karışıma yedirilir. Hamur kıvama gelince 2'ye bölünür. Küçük buzdolabı poşetlerine konulur. Kenarlara doğru elle düzeltilir. Merdaneyle 1 parmak kalınlığında açılır. Bir tepsiye konur. Hem dinlenmesi hem de biraz donması için buzdolabına kaldırılır. Buzdolabının her iki bölümde olur. Kesilince ezilmeyecek kıvama gelince çıkartılır. Poşetin üst kısmı kesilerek açılır poşetin üstündeyken küp küp kesilir. (3-3cm) kesilen küplerden bir tanesi alınarak her tarafı toz şekere bulanır. Fırın tepsisine dizilir. Diğerleri içinde aynı işlem uygulanır. 170 derecede içi pişene kadar yaklaşık 25-30 dk pişirilir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.