Giriş Tarihi: 25.02.2016 16:50 Son Güncelleme: 25.02.2016 16:51

Nişan Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Nişan Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Malzemeler
  • 1 paket margarin (250 gram),
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı pudra şekeri,
  • 1 yumurta akı,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı kadar).

Süslemek için
  • 1 paket bitter çikolata, (80 gr.)
  • Hindistan cevizi. (Toz Antep fıstığı veya fındık kırığı da kullanılabilir.)

Hazırlanışı

  • Kurabiye hamurunu hazırlamak için, yoğurma kabının içerisine margarin, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurta akı eklenip karıştırılır.
  • Un ile kabartma tozu elenerek ilave edilir ve güzelce yoğrulup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  • Kurabiye hamurundan küçük parçalar kopartılıp avuç içinde top haline getirilir.
  • Düz bir zemin üzerinde ortası kalın kenarları ince olacak şekilde yuvarlanır.
  • Uç kısımları birleştirilip şekillendirilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerileri kızarmadan beyaz kalacak şekilde pişirilir.
  • Pişen nişan kurabiyeleri soğuyuncaya kadar bekletilir.
  • Bir paket bitter çikolata benmari usulü eritilir.
  • Nişan kurabiyesinin uç kısmı eritilen çikolataya daha sonra süslenecek malzemeye batırılıp yağlı kağıt üzerine dizilir.
  • Hazırlanan nişan kurabiyesi çikolatasının donması için buzdolabında yarım saat kadar bekletilir.
  • Buzdolabından çıkarılan kurabiyeler servise sunulabilir.