Salı 31.03.2020 11:53
Son Güncelleme: Salı 31.03.2020 11:53

Az malzemeli kurabiye tarifi ve yapılışı: Pratik, sade ve nefis kurabiye tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Kurabiyeler, Türk mutfağında oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Öyle ki, çay sohbetleri ve misafir ziyaretlerinde ağızları tatlandırması ile ünlüdür. Bu noktada, pratik ve az malzemeli kurabiye tarifi ve yapımı için doğru adrestesiniz! Pratik ve sade kurabiye tarifi için gerekli olan malzemeleri hazırladıktan sonra sadece 30 dakikada yapıp misafirlerinize servis edebilirsiniz. Peki, kolay ve sade kurabiye tarifi nedir, nasıl yapılır? İşte, damaklarda çok güzel bir tat bırakacak olan kolay, az malzemeli ve kolay kurabiye tarifi, malzemeleri ve yapımı!

Tatlı ve tuzlu olarak ikiye ayrılan kurabiyeler, Türk mutfağında misafir sohbetlerinin en önemli tüketim ürünlerindendir. Bir çay ya da kahvenin yanında ikram edilen kurabiyeler, damakta güzel bir tat bırakarak sohbetlere de neşe katmaktadır. Ansızın gelen misafirlere karşı herkesin kolay ve az malzemeli bir kurabiye tarifi mutfak notları arasında mutlaka yer almalıdır. Evde hazırlanabilecek basit ve sade kurabiye tarifi arayanlar, her zaman olduğu gibi yine doğru adresteler! Sizler için özel olarak hazırladığımız haberimizden, pratik, sade ve az malzemeli kurabiye tarifi ile malzemeleri, yapımı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

KOLAY VE AZ MALZEMELİ KURABİYE TARİFİ NEDİR?

Öncelikle, bir not defteri alın ve kolay, az malzemeli kurabiye tarifini bir kenara yazın. Zira, eve gelen misafirleriniz ya da çocuğunuzun beslenme çantası hızlı kurabiye tarifi oldukça işinize yarayacak.

PRATİK VE SADE KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Adım adım pratik ve sade kurabiye tarifi malzemeleri ile yapımı şu şekilde:

Malzemeler:

  • 250 gr tereyağı ya da margarin
  • ¾ su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

Yapılışı:

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarini bir karıştırma kabına alın.
  • Üzerine pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip karıştırın.
  • Unu eleyerek karışıma ilave edin ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun.
  • Hazırlanan hamuru buzdolabınızda 10 dakika dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak fırın tepsinizde sıralayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Soğutarak servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.