Perşembe 18.02.2016 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 18.02.2016 13:55

Lazanya Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • 12 yaprak lazanya (sayı pişirme kabınızın büyüklüğüne göre değişebilir, ben Barilla lasagne kullandım).
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • Beşamel sos için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kadar un (azar azar ekleyin, topaklanır fazla gelirse eklemeyi kesin)
  • 3 su bardağı kadar süt (ayrandan biraz daha koyu kıvamda olacak, lazanyayı yumuşatması için normal beşamel sostan biraz daha sıvı olmalı)
  • tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Kıymalı harç:
  • 300 gr. kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 silme yemek kaşığı domates salçası
  • 2 domates (ben kullanmadım, bunun yerine biraz biber salçası koydum)
  • tuz, karabiber,pulbiber,sıvıyağ

Hazırlanışı
  • Kıymayı biraz yağ ile kavurmaya başlayın.
  • Suyunu bırakıp yarısını çektikten sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
  • Soğanlar solduktan sonra salçasını ekleyip kavurun.
  • Sarımsağını ekleyin.
  • Küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip domatesler pişene kadar ağzını kapatıp bekleyin.
  • Domatesler piştikten sonra altını kapatın.
  • Aynı anda beşamel sosu da hazırlayın.
  • Tereyağını eritip çırpma teli ile karıştırarak unu ekleyip kısa bir süre kavurun.
  • Un topak topak olursa sütü eklediğinizde de çözülmez, tereyağının içinde erimiş sıvı bir un kütlesi olması gerekir.
  • Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin.
  • Göz göz olana dek karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberi de ekleyin.
  • Soğumaya başladıkça katılaşacağını da hesaba katarak çok koyu kıvamlı olmayan sosunuzu hazırlayın.
  • Beşamel sos ve kıymalı iç sıcakken yemeğimizi hazırlayacağız ki lazanyalar yumuşasın, çünkü lazanyaları haşlamadan kullanacağız.
  • Ben dikdörtgen borcam kullandım.
  • Diklemesine yan yana üç lazanya tam sığdı.
  • Borcama bir kepçe beşamel sostan yayıp bir kat lazanya serin.
  • Lazanyanın üzerine kıymalı içten ince bir kat olacak şekilde eşit olarak yayın.
  • Onun üzerine tekrar bir kepçe kadar beşamel sostan dökün.
  • Tekrar lazanya koyarak iç harç bitene kadar bu sırayla işlemleri tekrar edin.
  • En üste bir kat lazanya serip sadece beşamel sosun kalanını dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip fırına verin.
  • Kaşarlar kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.