Son Güncelleme: Perşembe 18.02.2016 13:55
Lazanya Nasıl Yapılır?
- 12 yaprak lazanya (sayı pişirme kabınızın büyüklüğüne göre değişebilir, ben Barilla lasagne kullandım).
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı kadar un (azar azar ekleyin, topaklanır fazla gelirse eklemeyi kesin)
- 3 su bardağı kadar süt (ayrandan biraz daha koyu kıvamda olacak, lazanyayı yumuşatması için normal beşamel sostan biraz daha sıvı olmalı)
- tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber
- Kıymalı harç:
- 300 gr. kıyma
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 silme yemek kaşığı domates salçası
- 2 domates (ben kullanmadım, bunun yerine biraz biber salçası koydum)
- tuz, karabiber,pulbiber,sıvıyağ
Hazırlanışı
- Kıymayı biraz yağ ile kavurmaya başlayın.
- Suyunu bırakıp yarısını çektikten sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
- Soğanlar solduktan sonra salçasını ekleyip kavurun.
- Sarımsağını ekleyin.
- Küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip domatesler pişene kadar ağzını kapatıp bekleyin.
- Domatesler piştikten sonra altını kapatın.
- Aynı anda beşamel sosu da hazırlayın.
- Tereyağını eritip çırpma teli ile karıştırarak unu ekleyip kısa bir süre kavurun.
- Un topak topak olursa sütü eklediğinizde de çözülmez, tereyağının içinde erimiş sıvı bir un kütlesi olması gerekir.
- Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin.
- Göz göz olana dek karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberi de ekleyin.
- Soğumaya başladıkça katılaşacağını da hesaba katarak çok koyu kıvamlı olmayan sosunuzu hazırlayın.
- Beşamel sos ve kıymalı iç sıcakken yemeğimizi hazırlayacağız ki lazanyalar yumuşasın, çünkü lazanyaları haşlamadan kullanacağız.
- Ben dikdörtgen borcam kullandım.
- Diklemesine yan yana üç lazanya tam sığdı.
- Borcama bir kepçe beşamel sostan yayıp bir kat lazanya serin.
- Lazanyanın üzerine kıymalı içten ince bir kat olacak şekilde eşit olarak yayın.
- Onun üzerine tekrar bir kepçe kadar beşamel sostan dökün.
- Tekrar lazanya koyarak iç harç bitene kadar bu sırayla işlemleri tekrar edin.
- En üste bir kat lazanya serip sadece beşamel sosun kalanını dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip fırına verin.
- Kaşarlar kızarana kadar pişirin.
- Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Mantı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Kolay Mantı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 En kolay ve hızlı makarna nasıl yapılır? Evde lezzetli ve nefis makarna tarifi yapılışı!
- 3 Evde kolay ve lezzetli fırında makarna tarifi yapılışı: Beşamel soslu nefis fırında makarna nasıl yapılır?
- 4 Mantarlı makarna sosu nasıl yapılır? İşte malzemeleri ile makarna sosu tarifi
- 5 Lazanya tarifi... Masterchef Lazanya nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 Eşsiz kıvamıyla tadını damakta bırakan makarna sosu tarifi: Mantarlı makarna sosu nasıl yapılır?
- 7 Beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır? En pratik fırında makarna tarifi! Fırında makarna yapılışı
- 8 En pratik lazanya tarifi! Evde makarnalı kıymalı lazanya nasıl yapılır?
- 9 Fırında mantarlı makarna tarifi: Eşsiz lezzetiyle beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır?
- 10 Bolonez soslu penne makarna tarifi!