Son Güncelleme: Perşembe 18.02.2016 14:44
Mantı Makarna Nasıl Yapılır?
- 1 paket mantı makarna ( hemen her markanın vardır)
- 250-300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yumurta
- pul biber, karabiber, tuz
- yoğurt
Sos için
- 2 yemek kaşığı tereyağı, nane ve pul biber
Hazırlanışı
Rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak,yumurta, kıyma ve baharatlar ile birlikte iç harcını yoğuralım. Alttaki fotoğrafta görüldüğü gibi makarnaların içlerini kıyma harcı ile dolduralım. Tıpkı makarna pişirir gibi mantılarımızı kaynar suda haşlayalım. Üzerine sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt gezdirelim. İsteğe göre tereyağında nane ve pulbiber ile sos yapıp yoğurdun üzerine dökerek servis yapalım. Bu ölçüye göre 5-6 kişi için rahatlıkla yeterli olur. Afiyet olsun…
EN SON HABERLER
- 1 Mantı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Kolay Mantı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 En kolay ve hızlı makarna nasıl yapılır? Evde lezzetli ve nefis makarna tarifi yapılışı!
- 3 Evde kolay ve lezzetli fırında makarna tarifi yapılışı: Beşamel soslu nefis fırında makarna nasıl yapılır?
- 4 Mantarlı makarna sosu nasıl yapılır? İşte malzemeleri ile makarna sosu tarifi
- 5 Lazanya tarifi... Masterchef Lazanya nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 Eşsiz kıvamıyla tadını damakta bırakan makarna sosu tarifi: Mantarlı makarna sosu nasıl yapılır?
- 7 Beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır? En pratik fırında makarna tarifi! Fırında makarna yapılışı
- 8 En pratik lazanya tarifi! Evde makarnalı kıymalı lazanya nasıl yapılır?
- 9 Fırında mantarlı makarna tarifi: Eşsiz lezzetiyle beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır?
- 10 Bolonez soslu penne makarna tarifi!