Giriş Tarihi: 18.02.2016 12:48 Son Güncelleme: 18.02.2016 12:48

Tagliatelle Makarna Nasıl Yapılır?

Tagliatelle Makarna Nasıl Yapılır?
Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 diş sarımsak, ince kıyılmış
  • 4 taze soğan, kıyılmış
  • 300 gr. yumurtalı tagliatelli
  • 300 gr. kültür mantarı (bulabilirseniz kestane mantarı veya porçini mantarı)
  • 1/2 su bardağı sek beyaz şarap
  • 1 kutu (200 ml) krema
  • tuz ve taze karabiber
  • rendelenmiş Parmesan peyniri

Hazırlanışı
  • Derin bir tencerede bolca tuzladığınız suyu kaynatın.
  • Mantarları yıkayıp iyice kurulayın.* Saplarını koparıp atın ve gövdeleri dilimleyin.
  • Büyükçe bir tavada tereyağını orta ateşte eritin. Köpüklenince sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika yakmadan kavurun. Taze soğanı ekleyin ve 5 dakika soteleyin. Mantarları ekleyin. Ocağın ısısını orta-yükseğe getirerek mantarları 5 dakika soteleyin.
  • Beyaz şarabı ekleyip şarabın üçte biri buharlaşana kadar harlı ateşte kaynatın. Altını kısıp kremayı ekleyin. Kaynamasına müsaade etmeden şöyle bir karıştırıp ateşten alın. Tadına bakarak tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
  • aketin üzerindeki süreye göre makarnayı kaynattığınız suda al dente haşlayın. Kaynama suyundan 1 kepçe kadar kenara ayırdıktan sonra makarnayı süzün ve tencereye aktarın. Üzerine sosu dökün. Ayırdığınız haşlama suyunu ekleyin ve karıştırın. Makarnayı tabaklara paylaştırın ve bol miktarla parmesan rendesi serpiştirin.