Perşembe 18.02.2016 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 18.02.2016 12:22

Yoğurtlu Makarna Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • Yarım paket makarna
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Sıcak su (üzerini iki parmak geçecek kadar)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz

Üzeri için
  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Hazırlanışı
Tereyağ ve sıvı yağ birlikte eritilir ve salça, tuz eklenip kavrulur. Az su eklenerek salça yumuşatılır ve makarna eklenip karıştırılır. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir ve kaynadıktan sonra kapağı kapalı kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.(çektirme usulü)
Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz karıştırılır. Pişip servis tabağına alınan makarnanın üzerine hazırlanan yoğurtlu sos yayılır. Tereyağla kırmızı toz biber kızdırılıp üzerine gezdirilip servis edilir. Afiyet olsun…

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.