Son Güncelleme: Perşembe 18.02.2016 12:22
Yoğurtlu Makarna Nasıl Yapılır?
- Yarım paket makarna
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Sıcak su (üzerini iki parmak geçecek kadar)
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yoğurt
- Sarımsak
- Tuz
Üzeri için
- Tereyağı
- Kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Tereyağ ve sıvı yağ birlikte eritilir ve salça, tuz eklenip kavrulur. Az su eklenerek salça yumuşatılır ve makarna eklenip karıştırılır. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir ve kaynadıktan sonra kapağı kapalı kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.(çektirme usulü)
Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz karıştırılır. Pişip servis tabağına alınan makarnanın üzerine hazırlanan yoğurtlu sos yayılır. Tereyağla kırmızı toz biber kızdırılıp üzerine gezdirilip servis edilir. Afiyet olsun…
EN SON HABERLER
- 1 Mantı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Kolay Mantı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 En kolay ve hızlı makarna nasıl yapılır? Evde lezzetli ve nefis makarna tarifi yapılışı!
- 3 Evde kolay ve lezzetli fırında makarna tarifi yapılışı: Beşamel soslu nefis fırında makarna nasıl yapılır?
- 4 Mantarlı makarna sosu nasıl yapılır? İşte malzemeleri ile makarna sosu tarifi
- 5 Lazanya tarifi... Masterchef Lazanya nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 Eşsiz kıvamıyla tadını damakta bırakan makarna sosu tarifi: Mantarlı makarna sosu nasıl yapılır?
- 7 Beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır? En pratik fırında makarna tarifi! Fırında makarna yapılışı
- 8 En pratik lazanya tarifi! Evde makarnalı kıymalı lazanya nasıl yapılır?
- 9 Fırında mantarlı makarna tarifi: Eşsiz lezzetiyle beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır?
- 10 Bolonez soslu penne makarna tarifi!