Cuma 23.12.2016 00:00

Pul biber ve naneli mantı makarna tarifi - Pul biber ve naneli mantı makarna nasıl yapılır?

Sofraların vazgeçilmezi makarnanın baharatlı hali tadını damağınızda bırakacak..

PULBİBER VE NANELİ MANTI MAKARNA MALZEMELERİ:

-1 paket mantı makarna
-300 gr kıyma
-1 adet büyük boy soğan
-10 dal kıyılmış maydanoz
-1 çay kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı salça
-Tuz
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
-1 tatlı kaşığı nane
-2 su bardağı yoğurt
-2 litre su

PULBİBER VE NANELİ MANTI MAKARNA YAPILIŞI:

Kıyma ve rendelenmiş soğanı bir kaba alın. Soğanı tuz ile hafif ovarak öldürün. Ardından maydanoz, tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştırın ve mantı içini hazırlayın. Mantı makarnaların içini bu karışımla doldurun ve kaynar suyun içine atın. 1 çorba kaşığı tereyağında salça, yarım kaşık kırmızı pul biber ve naneyi karıştırıp, sos yapın. Bu sosu kaynayan mantıya ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin ve servis tabağına alın. Üzerine yoğurt koyun. Arzu ederseniz, kalan tereyağında kırmızı pul biber ve naneyi yakıp, üzerine gezdirin.

Afiyet olsun...

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.