Pul biber ve naneli mantı makarna tarifi - Pul biber ve naneli mantı makarna nasıl yapılır?
Sofraların vazgeçilmezi makarnanın baharatlı hali tadını damağınızda bırakacak..
PULBİBER VE NANELİ MANTI MAKARNA MALZEMELERİ:
-1 paket mantı makarna
-300 gr kıyma
-1 adet büyük boy soğan
-10 dal kıyılmış maydanoz
-1 çay kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı salça
-Tuz
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
-1 tatlı kaşığı nane
-2 su bardağı yoğurt
-2 litre su
PULBİBER VE NANELİ MANTI MAKARNA YAPILIŞI:
Kıyma ve rendelenmiş soğanı bir kaba alın. Soğanı tuz ile hafif ovarak öldürün. Ardından maydanoz, tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştırın ve mantı içini hazırlayın. Mantı makarnaların içini bu karışımla doldurun ve kaynar suyun içine atın. 1 çorba kaşığı tereyağında salça, yarım kaşık kırmızı pul biber ve naneyi karıştırıp, sos yapın. Bu sosu kaynayan mantıya ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin ve servis tabağına alın. Üzerine yoğurt koyun. Arzu ederseniz, kalan tereyağında kırmızı pul biber ve naneyi yakıp, üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...
EN SON HABERLER
- 1 Mantı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Kolay Mantı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 En kolay ve hızlı makarna nasıl yapılır? Evde lezzetli ve nefis makarna tarifi yapılışı!
- 3 Evde kolay ve lezzetli fırında makarna tarifi yapılışı: Beşamel soslu nefis fırında makarna nasıl yapılır?
- 4 Mantarlı makarna sosu nasıl yapılır? İşte malzemeleri ile makarna sosu tarifi
- 5 Lazanya tarifi... Masterchef Lazanya nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 Eşsiz kıvamıyla tadını damakta bırakan makarna sosu tarifi: Mantarlı makarna sosu nasıl yapılır?
- 7 Beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır? En pratik fırında makarna tarifi! Fırında makarna yapılışı
- 8 En pratik lazanya tarifi! Evde makarnalı kıymalı lazanya nasıl yapılır?
- 9 Fırında mantarlı makarna tarifi: Eşsiz lezzetiyle beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır?
- 10 Bolonez soslu penne makarna tarifi!