Perşembe 29.12.2016 00:00

Hamsi mantısı tarifi - hamsi mantısı nasıl yapılır?

İkiz farklı lezzetin buluştuğu hamsi mantısı tarifini sizler için hazırladık.

HAMSİ MANTISI MALZEMELERİ:

1 kg hamsi
2 çorba kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı un, 3 adet yumurta
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
1 su bardağı su

HAMSİ MANTISI YAPILIŞI:

HAMSİLERİ temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin. Ceviz, kalan 2 adet yumurta, sıvıyağ, tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberi ekleyip, karıştırın.

Hamsilerin ortasına bir parça bu karışımdan koyup hamsinin diğer parçasını üstüne kapatın. Tepsiye dizip, suyu ilave edin.

180 derece fırında 30 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.