Pazartesi 30.04.2018 00:00

Kaşarlı makarna nasıl yapılır?

Kaşarlı makarna nasıl yapılır? Pratik yemekler önerilerinde en çok tavsiye edilen yemeklerden biri de kaşarlı makarnadır. Yalnız yaşayan bekar erkeklerin ve öğrencilerin en çok tercih ettiği besinler arasında yer alan makarna, kaşarla birlikte oldukça lezzetli bir hale dönüştürülebilir. Peki kaşarlı makarna nasıl yapılır?

Kaşarlı makarna için gerekli malzemeler

Spagetti

Kaşar peyniri

2 yemek kaşığı tereyağ

Tuz

Su

Domates sosu

Öncelikle yapacağınız makarnanın miktarına uygun bir şekilde tencerede sıcak su kaynatmalısınız. Sıcak su kaynarken içine tuz atılmalıdır.

Sıcak su tam olarak kaynadıktan sonra tercihen yumurtalı makarna kaynar suyun içine atılır.

Makarna atıldıktan sonra da bir miktar tuz atılması gerekmektedir. Makarna yaklaşık 12-13 dakika orta ateşte kaynadıktan sonra süzgeç yardımıyla makarna süzülür.

Tencereye tereyağ atılarak kavrulur, kavrulan tereyağın içine daha önce süzdürülen makarna eklenir.

Domates sosu isterseniz tereyağla birlikte domates sosunu da kavurabilirsiniz.

Son olarak ince ince rendelenen kaşar peynirleri makarnanın üzerine dökülür ve afiyetle yenir.

Afiyet olsun...

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.