Lazanya tarifi... Masterchef Lazanya nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?
Televizyon izleyicileri tarafından takip edilen yarışma programı MasterChef’te yeni sezon tüm heyecanıyla başladı. Birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı yarışmada, MasterChef adaylarından bugün lazanya yapmaları istendi. Bu bağlamda televizyonda yapılışını izleyen seyriciler lazanya nasıl yapılır? sorusunu yoğun şekilde merak etmeye başladı. İşte Masterchef lazanya tarifi…
Türk televizyonlarının en sevilen yarışma programı MasterChef'te yeni sezon tüm hızıyla devam ediyor. Dünya mutfağında yer alan pek çok lezzetin yapıldığı yarışmada bugün ekranlara gelen yeni bölümde yarışmacılardan lazanya yapılması istendi. Bu tarifi yapmak ve sevdikleriyle de paylaşmak isteyen seyirciler lazanya nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, lazanya nasıl yapılır? İşte Masterchef lazanya tarifi…
LAZANYA NASIL YAPILIR? MASTERCHEF LAZANYA TARİFİ
Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket lazanya (yaprak hamur)
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 adet havuç (küp doğranmış)
- 400 gramorta yağlı kıyma
- 2 dişezilmiş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 adet rendelenmiş domates
- 2 adet defne yaprağı
- 1,5 su bardağı bezelye
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı soğuk süt
1 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
LAZANYA NASIL YAPILIR?
- Ayçiçek yağını ve tereyağı bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kadar kavurun. Üzerine havuçları ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Kavrulan havuç ve soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak rendelenmiş domates ve defne yaprağını ekleyip harcı pişmeye bırakın.
- Domates, suyunu biraz çektikten sonra içerisine bezelyeyi de ekleyin ve iç harcını pişirmeye devam edin.
- Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.
- Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin. Pişmeyen lazanya yaprakları kullandığınızda, normale göre beşamel sosunuzu daha sıvı olması gerekir. Bu yüzden çok kıvamlı olmamasına özen gösterin.
- Karabiber ve rendelenmiş muskat cevizini ekledikten sonra ocaktan alın.
- Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos ve iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizin.
- Sırasıyla; kıymalı harç, beşamel sos ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.
- Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Piştiğinden emin olana kadar kontrollü olarak pişirin.
- Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
EN SON HABERLER
- 1 Mantı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Kolay Mantı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 En kolay ve hızlı makarna nasıl yapılır? Evde lezzetli ve nefis makarna tarifi yapılışı!
- 3 Evde kolay ve lezzetli fırında makarna tarifi yapılışı: Beşamel soslu nefis fırında makarna nasıl yapılır?
- 4 Mantarlı makarna sosu nasıl yapılır? İşte malzemeleri ile makarna sosu tarifi
- 5 Eşsiz kıvamıyla tadını damakta bırakan makarna sosu tarifi: Mantarlı makarna sosu nasıl yapılır?
- 6 Beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır? En pratik fırında makarna tarifi! Fırında makarna yapılışı
- 7 En pratik lazanya tarifi! Evde makarnalı kıymalı lazanya nasıl yapılır?
- 8 Fırında mantarlı makarna tarifi: Eşsiz lezzetiyle beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır?
- 9 Bolonez soslu penne makarna tarifi!
- 10 Arabiata soslu makarna tarifi..