Son Güncelleme: Çarşamba 16.03.2016 17:31
Arap Pilavı Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 100gr tereyağı
- Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
- 5-6 adet karanfil
- 2 çubuk tarçın
- Yarım çay bardağı kuskus
- Yarım çay kaşığı safran baharatı
- 1 su bardağı haşlanmış tavuk eti
- Tavuk suyu (yaklaşık 3 su bardağı)
Hazırlanışı
Pirinç yıkadıktan sonra tereyağı tencerede eritilir. Dolmalık fıstık, kuskus, tarçın ve karanfiller tereyağında kavrulur. Kuskusun rengi değişince pirinçler ve safran eklenir. Bir süre tereyağında kavrulur. Kaynar Tavuk suyu tuz ve önceden haşlanmış küçük parçalara ayrılmış tavuk etleri pilava eklenir. Ağzı kapatılarak pişmeye bırakılır. Pişen pilav ağzı açılmadan demlenmeye bırakılır.
EN SON HABERLER
- 1 Nefis Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi: En lezzetli, kolay ve tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır?
- 2 Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi: Evde lezzetli sebzeli, domatesli ve sade nefis bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 3 Risotto nasıl yapılır? İtalyanların meşhur yemeği risotto tarifi
- 4 Ekşili pilav tarifi: Ekşili pilav nasıl yapılır?
- 5 Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı tarifi: Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 6 Perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı tarifi...
- 7 İç pilav tarifi: İç pilav nasıl yapılır?
- 8 Sebzeli pilav tarifi: Sebzeli Pilav nasıl yapılır?
- 9 Fırında tavuklu pilav tarifi: Fırında tavuklu pilav nasıl yapılır?
- 10 İç Pilav nasıl yapılır? En güzel iç pilav tarifleri...