Çarşamba 16.03.2016 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 16.03.2016 17:31

Arap Pilavı Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 100gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • 5-6 adet karanfil
  • 2 çubuk tarçın
  • Yarım çay bardağı kuskus
  • Yarım çay kaşığı safran baharatı
  • 1 su bardağı haşlanmış tavuk eti
  • Tavuk suyu (yaklaşık 3 su bardağı)

Hazırlanışı
Pirinç yıkadıktan sonra tereyağı tencerede eritilir. Dolmalık fıstık, kuskus, tarçın ve karanfiller tereyağında kavrulur. Kuskusun rengi değişince pirinçler ve safran eklenir. Bir süre tereyağında kavrulur. Kaynar Tavuk suyu tuz ve önceden haşlanmış küçük parçalara ayrılmış tavuk etleri pilava eklenir. Ağzı kapatılarak pişmeye bırakılır. Pişen pilav ağzı açılmadan demlenmeye bırakılır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.