Kavurmalı Pilav Nasıl Yapılır?

- 2 bardak baldo pirinç
- 100 gram tereyağı
- 2,5 bardak kaynar su
- Tuz
- Kavurması İçin
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1 tane soğan
- İç yağ
- Karabiber, Tuz
Hazırlanışı
- Öncelikle pirinçleri yıkayıp tuz, limon ve pirinçlerin üstünü biraz geçecek şekilde ılık suyu ekleyip ıslatın.
- Ardından kavurma için iç yağını ufak ufak doğrayıp soğanı da ince bir biçimde doğrayın.
- İç yağını tencereye alarak kısık ateşte eritin.
- Daha sonra kuşbaşı etleri de içine ilave ederek kısık ateşte suyunu salıp çekinceye dek kavurun.
- Soğan, tuz ve karabiberini katarak pişirin.
- Pilavı için tere yağını farklı bir tencereye alıp eritin.
- Sonrasında pirinci de içine alarak kavurun.
- Suyu ile tuzunu katıp kısık ateşte pişirin.
- Önce servis tabağına pilavı alıp tabağa iyice yayın.
- En son pilavın üstüne kavurmayı dökerek tekrardan yayın.
- Afiyet Olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Nefis Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi: En lezzetli, kolay ve tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır?
- 2 Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi: Evde lezzetli sebzeli, domatesli ve sade nefis bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 3 Risotto nasıl yapılır? İtalyanların meşhur yemeği risotto tarifi
- 4 Ekşili pilav tarifi: Ekşili pilav nasıl yapılır?
- 5 Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı tarifi: Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 6 Perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı tarifi...
- 7 İç pilav tarifi: İç pilav nasıl yapılır?
- 8 Sebzeli pilav tarifi: Sebzeli Pilav nasıl yapılır?
- 9 Fırında tavuklu pilav tarifi: Fırında tavuklu pilav nasıl yapılır?
- 10 İç Pilav nasıl yapılır? En güzel iç pilav tarifleri...