Çarşamba 16.03.2016 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 16.03.2016 15:03

Kavurmalı Pilav Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • 2 bardak baldo pirinç
  • 100 gram tereyağı
  • 2,5 bardak kaynar su
  • Tuz
  • Kavurması İçin
  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1 tane soğan
  • İç yağ
  • Karabiber, Tuz

Hazırlanışı

  • Öncelikle pirinçleri yıkayıp tuz, limon ve pirinçlerin üstünü biraz geçecek şekilde ılık suyu ekleyip ıslatın.
  • Ardından kavurma için iç yağını ufak ufak doğrayıp soğanı da ince bir biçimde doğrayın.
  • İç yağını tencereye alarak kısık ateşte eritin.
  • Daha sonra kuşbaşı etleri de içine ilave ederek kısık ateşte suyunu salıp çekinceye dek kavurun.
  • Soğan, tuz ve karabiberini katarak pişirin.
  • Pilavı için tere yağını farklı bir tencereye alıp eritin.
  • Sonrasında pirinci de içine alarak kavurun.
  • Suyu ile tuzunu katıp kısık ateşte pişirin.
  • Önce servis tabağına pilavı alıp tabağa iyice yayın.
  • En son pilavın üstüne kavurmayı dökerek tekrardan yayın.
  • Afiyet Olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.