Son Güncelleme: Çarşamba 16.03.2016 17:35
Maklube Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 600 gr kuşbaşı et,
- 2 su bardağı garnitür,
- 1 adet soğan,
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ,
- 2 su bardağı pirinç,
- 2 yemek kaşığı tereyağ,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Tuz,
- 5 su bardağı sıcak su.
Hazırlanışı
- Etleri düdüklü tencereye alıp orta hararetli ateşte suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavurun,
- Sıvı yağı ekleyip kızdırın,
- Soğanları ekleyip sürekli karıştırarak yumuşayana kadar kavurun,
- Üzerlerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve tencerenizin pişirme süresine göre pişirin,
- Kapağını açıp kalan suyunu iyice çekene kadar pişirmeye devam edin,
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve içine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin,
- Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip tıkır tıkır olana kadar kavurun,
- Tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın,
- Maklubeyi yapacağınız tencerenin dibine pişirdiğiniz etleri ve garnitürü koyup karıştırın,
- Üzerine kavrulmuş pirinçleri ekleyip üzerini düzleyin,
- 5 su bardağı sıcak suyu kenarlarından yavaş yavaş ekleyin,
- Ocağın en küçük gözüne koyup en düşük ısıda suyunu çekene kadar pişirin,
- Servisten önce 15-20 dk. dinlendirin.
- Afiyet olsun...
EN SON HABERLER
- 1 Nefis Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi: En lezzetli, kolay ve tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır?
- 2 Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi: Evde lezzetli sebzeli, domatesli ve sade nefis bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 3 Risotto nasıl yapılır? İtalyanların meşhur yemeği risotto tarifi
- 4 Ekşili pilav tarifi: Ekşili pilav nasıl yapılır?
- 5 Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı tarifi: Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 6 Perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı tarifi...
- 7 İç pilav tarifi: İç pilav nasıl yapılır?
- 8 Sebzeli pilav tarifi: Sebzeli Pilav nasıl yapılır?
- 9 Fırında tavuklu pilav tarifi: Fırında tavuklu pilav nasıl yapılır?
- 10 İç Pilav nasıl yapılır? En güzel iç pilav tarifleri...