Son Güncelleme: Çarşamba 16.03.2016 16:19
Yufkalı Pilav Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 1 adet hazır yufka
- 1 adet kuru soğan
- 10 adet mantar
- 4 yemek kaşığı sıvı margarin
- 1/2 su bardağı iç badem
- 1/2 su bardağı kuş üzümü
- 2 su bardağı pirinç
- 3,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 adet rendelenmiş havuç ( İrice Boyda )
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
- Tavayı ateşin üzerine alıp yağ ilave edin, yağ ısındığında yemeklik doğranmış soğanları tavaya alın ve kavurun.
- Soğanlar yumuşadığında bademleri ekleyip kavurmaya devam edin. Bademler renk almaya yakın rendelenmiş havucu da içine ilave edip karıştırın.
- Havuçların rengi sararmaya başladığında ince dilimlenmiş mantarları tavaya alın ve karıştırın.
- Mantarlar yumuşadığında pirinci ekleyip şöyle bir karıştırıp, yenibaharı ekleyin ve pirinçler parlak bir hal alıncaya kadar kavurun.
- En son su, tuz ve karabiberi ekleyip kapağını kapatın.
- Biraz nemli bir haldeyken pilavı ateşten alın ve biraz ılıtın.
- Başka bir tavaya yağ ilave edin ve bir yaprak yufkayı tavaya ortalayarak yerleştirin, içine pilavı koyun ve yayıp üzerine yufkayı kapatın.
- Altına ocakta, üzerine ise fırında renk verin.
- Dilimleyerek servis edin.
EN SON HABERLER
- 1 Nefis Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi: En lezzetli, kolay ve tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır?
- 2 Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi: Evde lezzetli sebzeli, domatesli ve sade nefis bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 3 Risotto nasıl yapılır? İtalyanların meşhur yemeği risotto tarifi
- 4 Ekşili pilav tarifi: Ekşili pilav nasıl yapılır?
- 5 Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı tarifi: Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 6 Perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı tarifi...
- 7 İç pilav tarifi: İç pilav nasıl yapılır?
- 8 Sebzeli pilav tarifi: Sebzeli Pilav nasıl yapılır?
- 9 Fırında tavuklu pilav tarifi: Fırında tavuklu pilav nasıl yapılır?
- 10 İç Pilav nasıl yapılır? En güzel iç pilav tarifleri...